2008. június 05., csütörtök 13:06

A visszaszámlálás elkezdődött

Írta: Down
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, a tavalyi évben minden korábbinál többen, 58 ezren látogattak el a Debrecenben megszervezett EFOTT-ra. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, idén 2008. július 16-20. között Dunaújváros lesz az EFOTT házigazdája.

 

A szervezők az elmúlt két hónapban egyetemi és főiskolai road-show keretében igyekeztek minél több intézménybe eljutni, számos rendezvényen jelen voltak az EFOTT hostessei. A fiatalok valamennyi intézményben várják már az EFOTT-ot, az év legnagyobb hallgatói buliját.

 

 

Programdömping az EFOTT-on

 

Kilenc színpadon a teljes hazai élvonal jelen lesz a fesztiválon. A zenei program szinte teljesen összeállt, a legismertebb és legelismertebb hazai előadók mind elfogadták a szervezők meghívását, mindez a honlapról már elérhető. Idén, az olimpia jegyében a „Sport éve” lesz az EFOTT-on: a látogatók különböző bajnokságokon túl előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek, ahol – a sport témaköréből - fontos kérdéseket feszegetnek majd a meghívott, neves előadók, olimpikonok.

 

Több kuriózum az idei EFOTT-on: hajó, cseh sörfalu, rekordok

 

Több kuriózuma is lesz az idei EFOTT-nak, egyik ilyen a sajtótájékoztatónak is helyszínt biztosító hajó, amely közlekedési eszközként, illetve fesztiválhelyszínként is üzemel majd; másik a cseh sörfalu, amely autentikus helyszínként sramlival várja majd vendégeit. Lesz sárkányhajó verseny, több Guiness rekord kísérlet és számos meglepetést tartogatnak még a szervezők.

 

A rekordkísérlet között Tóth Gábor, az Első Magyar Freestyle Foci SE és a www.freestylefoci.hu team tagja kísérli megdönteni az egy perc alatti „atw” rekordját. Az „atw” egy labda megkerülését jelenti a lábbal, két dekázás között – az eddigi rekord 83, kiderül, Gábornak sikerül-e többet elérnie.

 

Gábor mellett a dunaújvárosi Rádió 24 műsorvezetője, Médiaribi is rekordkísérletre
készül: 102,9 órát szeretne rádióműsort vezetni. Ez az az óraszám, amit eddig
még senki sem mert bevállalni. Az EFOTT-on kiderül, Médiaribi meddig bírja szusszal…

 

 

100 millió forint a sziget felújítására

 

A fesztivál szervezői folyamatosan egyeztetnek a dunaújvárosi önkormányzattal, illetve az illetékes hatóságokkal, akik mindenben segítik a rendezvény létrejöttét. Az EFOTT Menedzsment örömmel vette, hogy Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése 2008. április 24-én – az EFOTT hatására - 100 millió forintot szavazott meg a fesztivál helyszínéül szolgáló Szalki-sziget rehabilitációjára, felújítására. A fesztivált szervező menedzsment úgy látja, Dunaújváros minden szempontból ideális helyszíne lesz az idei EFOTT-nak.

 

 

Szállás

 

Az árnyas sátorhelyeken túl Dunaújvárosban rendkívül igényes, modern kollégiumokban, magánszállásokon, panziókban és hotelekben is kipihenhetik magukat az EFOTT látogatói. A szállásfoglalás a rendezvény honlapjára kattintva online rendszerben biztosított.

 

 

Civil szervezetek, zenekari jelentkezés, sajtóakkreditáció

 

A menedzsment az EFOTT-on a civil szervezetek, valamint az amatőr egyetemi és főiskolai zenekarok felkarolását fontos feladatának érzi. A megújult honlapon található pályázati űrlapokat május 30-ig lehet visszaküldeni. A Sajtóakkreditációs Űrlapot csatoltuk a Kollégáknak! Az EFOTT honlapján folyamatosan frissítik a letölthető sajtóanyagokat, sajtófotókat is.

 

 

„Hallgatóbarát” jegyárak

HETIJEGY NAPIJEGY
2008. június 13-ig: 9000 Ft 0. nap: 1000 Ft
2008. július 11-ig: 10000 Ft szerda/csütörtök/péntek/szombat: 3500 Ft
helyszínen: 11000 Ft hétvégi jegy (péntek-szombat): 6000 Ft

EFOTT hetijegyek az ismertebb jegyirodákban, a TEX hálózatában, valamint (hagyományosan) az egyetemeken és főiskolákon kaphatók.

 

Elindult az EFOTT Klub

 

Elindult az EFOTT Klub (http://efottklub.hu), amely azért jött létre, hogy régi és új efottosok megoszthassák élményeiket, fotóikat, videóikat és fórumozhassanak egymással.
A sajtótájékoztatón megjelent vendégek is csatlakoztak a klubhoz: Animal Cannibals, Bebe (Back II Black), Bodnár Tibi (Ladánybene 27), Deák Bill Gyula, Dévényi Tibor és fia, Dévényi Dani, dj. Spigiboy, Ganxsta Zolee (Kartel), Gery (Riddim Colony), Szentiványi Hajnalka (Dundika), Knézy Jenő, Krisztián (HS7), Papp Szabolcs (Supernem), Pély Barnabás (United).

 

 

„Csak szabadon...”

 

Az óra elindult, a visszaszámlálás elkezdődött, mindenki jól teszi hát, ha még időben beszerzi a hetijegyét, a sátrat és a hálózsákot. Hogy az EFOTT-on már csak szórakozni kelljen, csak szabadon…

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.