2008. július 09., szerda 14:17

Egy hely, ahol mindenki otthonra talál: EFOTT

Írta: Down
Értékelés:
(0 szavazat)

Július 16-án, a nyitónapon, az ifjú tagokat magába foglaló, dögös, magyaros rock’n' roll-t játszó Ördögárok zenekar nyitja meg az Újváros és Vendégei színpadot, méghozzá délután három órakor. Repertoárjukban saját dalok mellett többek közt a Tankcsapda életművéből is kerültek át örökzöldek, sörfogyasztó, illetve pogó-centrikus pillanatok.

 

Ezen a napon a második fellépő a Rockstone zenekar lesz, amely roppant tehetséges zenészekből áll, s így fő erősségük, hogy klasszikus, a fémszíveknek már kedves dalokat játszanak, mint amilyen például a P.Box-tól „A zöld, a bíbor és a fekete”. De a kötelezők mellett már saját dalokat is bemutatnak, koncertjük mindenképp élményszámba megy, már csak a színpadon beinduló frontember, Soma miatt is.

 

MIZANTROP.jpg

Altertól a sakálos sikolyokig

 

A 17-t egy roppant érdekes formáció, az alteros, elektrós beállítottságú Mizantróp nyitja, akik a sok elszállós téma mellett komoly dolgokat is bemutatnak produkciójukban. Stílusok eléggé nehezen kategorizálható, azonban biztosan állítható, hogy az alternatív vonal kedvelői örömüket lelik majd a koncertben, remélhetőleg még a tűző napsütés ellenére is…

Mizantróp

 

morning.jpg16:00-kor a helyi szcéna legkeményebb zenekara, a The Morning Star lép a színpadra, hogy technikás, ám a legszebb metal hagyományoknak köszönhetően, izgalmas, egyedi gitárhangzásukkal odavágjanak mindenkinek. Elgondolkodtató szövegeik és brutális megszólalásuk minden vérbeli acélszívűt meg fog mozgatni, ráadásul itt, a koncert kedvéért még egy plusz gitárral állnak a világot jelentő deszkákra.

 

Lefegyvereznek a Galapagosszal

Július 18-án a helyi fenegyerek banda, a rock’n' roll-t életstílusként művelő Revolver Rock revolver.jpgBand nyit majd, méghozzá kétségtelenül hatalmas elánnal. Aki nem ismeri őket, most garantáltan megjegyzi a nevüket. Fogós, egyszerű dallamaik, közérthető, kedves, máskor mókás szövegeik biztos táptalaját szolgálják egy jó bulinak, ráadásul Tyke, a csapat frontembere pillanatok alatt megteremti a megfelelő hangulatot.

 

 

galapagos.jpgStílusilag ugyan rendesen eltér, de a „hazai színtér” egyik ismertebb zenekara léphet majd fel, ők a Galapagos. Zenéjük kicsit alternatív, kicsit rock, dallamokban gazdag, és szórakozásra első osztályú, akár egy lobogó tábortűz mellett is. Aki táncos lábúnak érzi magát, vagy csak szeretne valakit „csörögni” látni, az hallgassa meg őket, és élvezze a műsort.

 

A fejedben lesz a Gyöngyvér

A záró napon, 19-én, amikor is a Tankcsapda lesz az est fő produkciója, a zseniális, über dallamos modern metalban utazó Inside My Head zenekar zúzza szét először a színpadot. Eddigi bemutatkozásuk alapján mindenki egy érett, profi produkcióval találja majd szembe magát, amire épp úgy lehet táncolni, mint lóbálni a rőzsét.

gyongyver_0.jpg

Gyöngyvér

Az Újváros és vendégei színpad utolsó helyi fellépője, az országosan ismert s már második nagylemezét is megjelentett Gyöngyvér zenekar, akik érzelmes, fogós dallamokkal, sampler témákkal megtámogatott modern gothic metált játszanak, értelmes, gondolatébresztő magyar szövegekkel. Energikus, üresjáratoktól mentes
koncert várható, ahol a hajlóbálás kötelező tíztől százéves korig.

 

Akik nem hazaiak, de egy estére otthonra találnak

Minden túlzás nélkül állítható, hogy a hazai rockzene nagyjai veszik sötétedés után birtokba az Újváros és Vendégei színpadot.

A nyitónapon a The Iduru után az Insipid melegíti be a hangulatot Kalapács Józsiék csapata előtt, akiket a Hobo Blues Band követ, majd a Pokolgép himnuszait énekelhetik a rockerek.
deakbill.jpg

Csütörtökön a Fish! csapata után a Hard tagjai is bebizonyíthatják, mennyire erős kis zenét is játszanak. Este az Ossian és Paksi Endre örvendezteti meg a rajongókat, majd Deák Bill Gyula és csapata minimum 60 csapást mér a tömegre a Moby Dick előtt.

A péntek kicsit finomabbra sikerült, az Ölveti Blues Band dallamaira kitáncolhatja magát a nagyérdemű, majd jó kis feldolgozásokat hallhatunk a beszédes nevű AB/CD zenekar tolmácsolásában. Akinek ez nem elég, egy igazán jót nosztalgiázhat Török Ádámmal és a Minivel, mielőtt a Junkies-zal együtt izzadtra pogózza magát.

A zárónapon a dunaújvárosi favorit után a Fürgerókalábak kedvez a punkoknak, majd a Superbutt, a Road és a Halor koronázza meg az estét, a dallamok a végére pedig igencsak bekeményednek…

 

Ha szereted a rockot, az Újváros és Vendégei színpadon a helyed – Rock&Roll!
efott_08_2.jpg

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.