2012. november 15., csütörtök 13:08

Méltó fináléra készül a Depresszió a Pecsában

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

 

 

Pecsa: Honnan a jó kapcsolat az Alvin és a mókusokkal?

Halász Ferenc: Ez viszonylag egyszerű történet: a dobosunk segédkezett nekik egy lemezfelvétel alkalmával. A közös munka alatt egészen jól összebarátkoztak és ebből jött egy közös turné ötlete. A két zenekar „összehozásában” neki tulajdonképpen oroszlán része volt. Az első közös turnét tavaly őszre időzítettük, akkor a többállomásos, országjáró koncertsorozat olyan jól sikerült, hogy elhatároztuk csinálunk még ilyeneket. Első hangzásra eleinte talán szokatlan lehetett ez a párosítás, azonban utólag elmondhatom, hogy mindkét zenekar rajongótábora kiválóan érezte magát a fellépések során.

 

Pecsa: Pénteken gyakorlatilag utolsó állomásához érkezik a „Vízválasztó” című lemez bemutató turnéja. Mit gondolsz, hogy sikerült?

H.F.: Azt kell, hogy mondjam, ez a Depresszió eddigi legsikeresebb turnéja, ez pedig azt jelenti, hogy minden tekintetben túlszárnyalta a tavalyit is. Idén több mint 50 ezer látogatót tudtunk megmozgatni, mindamellett jelentősen bővült a közönségünk is.  Azt vettem észre, hogy a fiatalok mellett egyre több család is kilátogat a koncertjeinkre, ami különösen pozitívumként fogható fel. Tényleg azt lehet mondani, hogy rajongóink életkora rendkívül változatos, mindamellett az „élet minden területéről” érkeznek koncertjeinkre.

 

Pecsa: Tudom, ha elmondod nem meglepetés, azért kíváncsiak vagyunk, készül-e a Depresszió valamilyen meglepetéssel a pénteki fellépésre?

H.F: Mindig van meglepi, ezt rajongóink tudják és azt hiszem mindig várják is. Mivel ez a koncertsorozat utolsó fellépése ezért annyit biztosan elárulhatok, hogy egy nagyszabású műsorral készülünk, mert szeretnénk emlékezetessé tenni a „Vízválasztó” – turné utolsó állomását. Azt talán mondanom sem kell, hogy most is lehet majd olyan dalokat hallani a lemezről, amelyeket az elmúlt egy év során még nem játszottunk el, de tényleg szeretnék mindenkit megnyugtatni: méltó fináléra készülünk.

 

Pecsa: Ha jól tudjuk, a turnéból klip is készül…

H.F: Igen, egy profi stáb végig elkísért minket és forgatott a koncertek alatt. Azt tervezzük, hogy ezeket a felvételeket egy koncert klipben mutatjuk majd be, amelyet a „Megyek előre” című számhoz készítünk el.

 

Pecsa: Szerettek a Pecsában játszani?

H.F: Ha jól számolom ez lesz a tizenharmadik fellépésünk, szóval igen! Minden fellépésünkről kellemes emlékeket őrzünk, kivétel nélkül mindegyik itteni koncertünk jól sikerült. Ez egy presztízskoncert, itt fellépni mindig egy kicsit extra egy zenekar életében.

 

Pecsa: Azt hiszem a rajongók biztosan megkérdeznék: készül-e a közel jövőben új lemez?

H.F: A Vízválasztó három évig készült, azaz egy hosszabb időszak munkája van benne. Nem hinném, hogy elsietnénk a következőt, hiszen a minőségért dolgozni kell. Most egy ideig hagyjuk érlelődni magunkban a szövegeket és véleményem szerint 2014-re kész lehet a következő. Jó látni, hogy a befektetett munkánk megtérül, megérte a Vízválasztóval ennyit dolgozni.

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.