2012. december 14., péntek 14:19

Bori minden új dalához klipet készít

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A lemez tizenegy számának nagy részét, nyolc dalt az elmúlt hetekben már játszottuk a vidéki koncerteken, Pécsett, Szekszárdon, Szombathelyen. A Barba Negrában bemutatjuk az új látványelemeket is, aminek szerves része, hogy az új album valamennyi dalához készül videó. Egy részük hagyományos értelemben vett klip lesz élő szereplőkkel, más részük animációs kisfilm" - mondta Tövisházi Ambrus zenekarvezető az MTI-nek.

Kitért arra, hogy a videók megrendezésére különböző alkotókat kértek fel. Az eltűnt nők bűneseteihez kapcsolódó Futás című számhoz Hollandiában, az amszterdami piroslámpás negyedben egy kint élő magyar bábművész készített klipet, amely "Bori báb" történetét meséli el. Karsai Dániel fiatal festőművész a Válj köddé című dalhoz talált ki egy módszert arra, miként lehet az akvarellt animálni, a Happy End-hez Stark Attila, a zenekarnak régóta dolgozó festőművész készített vegyes technikájú animációs klipet, Csáki László a Szívem gyorsabban ver című számhoz egy kukorica-feldolgozó konzervgyárban forgatott.

Tövisházi Ambrus elmondta, hogy az elkészülő 11 videó együttes bemutatásához a tervek szerint nyilvános vetítést fognak rendezni valamelyik moziban.

Arra a felvetésre, hogy a Fehér éjszakák dalai inkább a Péterfy Bori & Love Band pörgősebb, dinamikusabb oldalát mutatják, kevésbé a lírait, Tövisházi Ambrus megjegyezte: hogy milyenek lesznek a számok, azt mindig a énekesnő-szövegíró és az ő mint zeneszerző közötti aktuális alkotói rezonancia határozza meg.
"A többi szövegíró, tehát a megszokott Tariska Szabolcs és Hujber Szabolcs, valamint a most először a munkába bekapcsolódott Hajós-Dévényi Kristóf, az Unbending Trees énekese ötleteket hoz, illetve a mi elképzeléseink alapján dolgozik, de Borival ketten vagyunk a folyamat magjában, mi döntjük el, mi kerüljön a lemezre és mi nem. Még tavaly legyártottam egy 13 számos zenei ötletcsomagot, alapvetően ezekből indult a dalírás" - idézte fel Tövisházi.

Beszélt arról, hogy ezen a lemezen a korábbinál bátrabban használta a zaj és az ipari hangok világát, erre a zenei nyelvre tavaly talált rá. Hozzátette: a számírás egyik alapvető szempontja, hogy a koncerten jól eljátszható legyen. "Szeretjük a lassú témákat is, de ezek inkább az +ülős-álmodozós+ fellépéseinken szólnak jól, még jó, hogy ilyenek is vannak. A zenekar igazi ereje Bori vad előadói stílusában van".

A lemezen két, korábban más formában már megjelent szám is szerepel: a Rész-egész Queen of the Swamp (A mocsár királynője) címmel rajta volt az Erik Sumo Band (Tövisházi idén lezárt, angol nyelvű projektje) Twilight at the Zoo Vol. 1 című anyagán, majd később magyarítva az Időfutár című rádiójáték-sorozatban is elhangzott. A most Senával (Irie Maffia) közösen felvett Csodaidő eredetileg Till Attila Pánik című 2008-as filmjének egyik betétdala volt.
 
"A Rész-egész azért került a mostani lemezre, mert úgy láttam, egyik korábbi formájában sem lett igazán ismert, kevés emberhez jutott el, most viszont azt látjuk a koncerteken, hogy tetszik a közönségnek" - magyarázta a zenész. Megjegyezte, hogy a dalok összerakása a stúdióban nagyon jó hangulatban zajlott, összekovácsolta a Love Bandet.

Tövisházi Ambrus elmondta azt is, hogy januárban már a Tudósok zenekarral vonul stúdióba, jövőre szeretné befejezni a Hajós-Dévényi Kristóffal közös projekt, a The Gomb lemezét, és producerként tevékenykedik az Unbending Trees megjelenésre váró új lemezén.

A Péterfy Bori & Love Band szombati budapesti lemezbemutató koncertjén a Barba Negra Music Clubban a tervek szerint - korlátozott számban, összesen 300 példányban - dedikált vinylen is kapható lesz a Fehér éjszakák című friss lemez: a vásárló az ezúttal fehér színű bakelit korong mellé CD-t, valamint a zenekarról, az album történetéről szóló 16 oldalas szitanyomású képregényt is kap, Stark Attila munkáját. "A vinyl-megjelenéssel régi nagy álmom válik valóra".

A Péterfy Bori & Love Band 2007-ben alakult, alapvetően a megszűnt Amorf Ördögök tagjaiból. Az együttesben Péterfy Bori énekel, Tövisházi Ambrus a billentyűs, Pápai István ütőhangszereken játszik, Drapos Gergely basszusgitáron, Mészáros Ádám gitáron, Laskai Viktor pedig dobol. A debütáló, 1-es album 2007-ben jelent meg - rajta a nagy slágerrel, a Hajolj bele a hajamba című számmal -, ezt követte két évvel később a 2-es számmal futó lemez.

mti \ bgu \ pdm

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.