2013. január 14., hétfő 07:35

LGT koncert az Arénában!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Három koncertet ad az LGT februárban az Arénában! Bejelentették ugyanis, hogy nemcsak 15-én és 16-án, hanem 17-én is színpadra áll a zenekar a fővárosban. A rajongók olyan iramban kapkodták el a jegyeket a második bulira is, hogy a szervezők és a zenészek úgy döntöttek, tripláznak. Ráadásul  pár nappal a budapesti fellépések előtt, február 11-én Révkomáromban  is lesz egy koncert a sportcsarnokban. Szóval igencsak eseménydús hónap előtt áll a zenekar.

 

A magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara öt és fél év szünet után áll színpadra. Az LGT korábban még sohasem játszott a Papp László Budapest Sportarénában, az egy hónap múlva esedékes tripla fellépésüknek az Újrahasznosítás címet adták. A Locomotiv GT 1971-ben alakult, 13 stúdióalbumot készített, a jelenlegi felállás 1976-tól létezik: Presser Gábor (billentyűs hangszerek, ének), Karácsony János (gitár, ének), Somló Tamás (basszusgitár, szaxofon, ének), Solti János (dob)

 

Az LGT 1992-es búcsúkoncertje a Nyugati pályaudvaron volt, 1999-ben a Felvonulási téren játszottak, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. A csapat tavaly decemberben két szám erejéig már újra összeállt Zorán koncertjén."Többet akarunk játszani, mint az elmúlt alkalmakkor, tehát inkább négy, mint három órát. Egyébként nemcsak az Arénában nem játszottunk még, az elődjében, a Budapest Sportcsarnokban sem léptünk fel soha" - mondta korábban Presser Gábor az MTI-nek.

 

Az LGT egyfajta supergroupként alakult 41 évvel ezelőtt, Presser korábban az Omega, az azóta elhunyt Barta Tamás gitáros a Hungária, Frenreisz Károly basszusgitáros a Metro, Laux József dobos szintén az Omega tagja volt. Frenreisz 1973-ban, Barta egy évvel később, Laux pedig 1976-ban lépett ki.  A csapathoz számos sláger fűződik, köztük például a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Mindenki másképp csinálja, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad. A zenekar első stúdióalbuma 1971-ben jelent meg (Locomotiv GT), a legutóbbi 2002-ben (A fiúk a kocsmába mentek).

 

http://lgtmaraton.postr.hu/

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.