2013. január 27., vasárnap 18:31

Slash koncert előtti áttekintő

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

Eseményoldal megtekintése

 

Az ikonikus gitáros

Slash -avagy polgári nevén Saul Hudson- a Guns ’n’ Roses egykori gitárosa kishazánkba látogat és a koncertig nincs egészen 2 hetünk szóval a nagy buli előtt egy kis történeti áttekintés. Aki behatóbban akarja tanulmányozni az életútját annak, ajánlom a Carthaphilus kiadó gondozásában megjelent önéletrajzi könyvet, de azért nagy vonalakban…

 

Az 1965-ös születésű gitárzseni nevéhez megannyi siker, képtelen történet, őrült bulik és nagyszerű albumok köthetőek. A fiatal Slash-el szülei kedveltetik meg a zenét. Édesanyja varrónőként, édesapja borítótervezőként segítette az akkori zenészeket így már fiatal korában betekintést nyerhetett a zenészek világába és a szülei tekintélyes lemezgyűjteményébe. Szülei válása után problémás gyerekként kerül Kaliforniába, ahol még nem a gitározás köti le, hanem az, hogy saját BMX-ével minél nyakatekertebb mutatványokat hajtson végre. Becenevét is a bicajozáshoz köthetjük, hiszen az állandóan ide-oda rohanó srác így kapta meg a Slash (hasít) becenevet. A gitározáshoz az egyik iskolai tanára hozza meg a kedvét, aki Cream és Led Zeppelin dalokkal szórakoztatta diákjait. Első zenekara a Tidus Sloan még nem ért el nagyobb sikereket, de már ebben a zenekarban dobolt iskolai barátja Steven Adler. Basszusgitárost keresve hirdetést adnak fel, amire Duff McKagan jelentkezett. Énekest híján a 3 fiatal zenész csatlakozik egy Hollywood Rose nevű helyi zenekarhoz, amiben egy Axl Rose nevű srác énekelt és Izzy Stradlin gitározott. A többi pedig ugye történelem…

 

 

Apetite for szóló karrier

A Guns ’n’ Roses a kései 80’-as és korai 90’-es évek ikonikus zenekara feloszlik. Slash 1996-ban kilép a zenekarból. Ehhez a korszakhoz köthető munkája Michael Jackson-nal és fellépései a Poison-el. Egy szólóprojektbe (Slash’s Snakepit) kezd. Csinálnak pár albumot, de ezek nem hozzák meg neki azt a sikert, amire vágyik.

 

 

Egy Randy Castello tribute koncerten újra összeáll zenélni a régi zenésztársakkal és a közös zenélés sikerén felbuzdulva elhatározzák, ismét zenekart alapítanak. Dave Kushnerrel és Scot Weilanddel összeállva megszületik a Velvet Revolver.

 

 

2002 és 2008 között két remek album születik (Contraband, Libertad) és megannyi koncertet ad a zenekar, de sajnos a történelem megismétli önmagát és az énekessel való összeférhetetlenség következtében a Velvet Revolver énekesi posztja megüresedik. Valószínűsíthetjük, hogy a zenekar már nem fog a továbbiakban koncertet adni hiszen Slash 2008-tól a szóló karrierjére összpontosít.

 

Két év munka után 2010-ben megjelenik az első –saját nevét viselő- albuma. Az albumon a rock élet nagyjai szerepelnek, mint például Ozzy Osborne, Fergie, Adam Lavigne, Mr. Shadows, Myles Kennedy, Lemmy Kilmster és még sorolhatnánk. A lemez remek kritikákat kap és a közönségsiker sem maradt el. Az első album turnéja rengeteg fesztivált érintett és Slash a koncertsorozat alatt jelenti be a második album előkészületeit.

 

 

 Az Apocalyptic Love 2012-ben jelent meg, visszafogottabb kritikai sikerrel, mint az előző album. Itt már minden dalt Myles Kennedy énekelt fel és az első turnéra összeverbuvált zenekar (Myles Kennedy and the Conspirators) volt jelen a lemez felvételénél. A dalok itt nagyobb kohéziót mutatnak, mint az előző albumnál. Sokkal egységesebb anyagról van szó, amiben a gitáros a kísérletező kedvét nem a stílusok felsorakoztatásával, hanem inkább különböző effektek használatában vagy a klasszikus zenéhez fordulásban élte ki. Slash az albummal végigjárta egész Amerikát. Most Európa következik és nagy örömünkre ezúttal mi sem maradunk ki a jóból.

 

„Jöttömre 2 hét múlva számítsatok…”

A koncertig nincs, egészen 2 hetünk szóval még át lehet nézni a régi klasszikusokat és az új albumokat egyaránt. Példa nélküli érdeklődés övezi a koncertet még most is, amikor a helyszín nagyobb helyre került reméljük, értékeli ezt a kedvenc gitárosunk és hatalmas bulival örvendeztet meg majd minket vagy kitudja… talán többet fordul majd erre a következő turnék alkalmával

 

Eseményoldal megtekintése

 

 

UI: Mindenkitől elnézést, aki Vörös Gáboros poénokat várt! J

 

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.