2013. március 04., hétfő 05:53

Neves vendégekkel ünnepel Szép Károly!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Miután élete javát külföldön muzsikálta végig, Szép Károlyt Charly Horvath Nice néven ismeri és tiszteli a nemzetközi rocktörténelem. Ifjú szaxofonos-fuvolista énekesként a magyar Arthur Blues Band-Theatrum zenekarban bontogatta szárnyait olyan zenészek társaságában, mint Solti János dobos, vagy Dandó Péter basszusgitáros. Két Wastaps-frontemberkedés között a hatvanas évek Scampolójában is megmérette magát – többek között – Bontovics Kati énekessel, Merczel András dobossal vagy Vigyázó László (Bajtala trió) basszusgitárossal. Több sztárbanda élén showműsorával évekig szórakoztatta Németország, az egzotikus Malaga és Palma de Majorca, Amsterdam és Kairó, Bécs és Párizs, de Las Vegas és Florida igényes közönségét is. Több mint három éven keresztül koncertezett egy Nyugat-afrikai együttes - Susu Bilibi (Togo) - tagjaként, Európa nevezetesebb rock és dzsessz fesztiváljain. A zenekaraival készített öt, majd későbbi szólópályája során felvett nyolc digitális korongon, amelyeket szerzőként is jegyez, hallható érces-karcos, „fekete” énekhangja, valamint invenciózus, virtuóz fúvós játéka.

 

2011-ben németországi tartózkodásából hazatérve Keres Tibor gitáros ős-alapítóval, valamint Brindzik József billentyűssel, Nagy István basszusgitárossal és Szendrey István dobossal huszonhárom év szilencium után ismét életre hívta egykori formációját, a Wastapsot. Az 1968-69-ben összeállt és akkoriban javarészt útkereső banda működését valójában Szép Károly 1972-es belépésétől datálja, így tavaly ünnepelte (volna) negyvenedik jubileumát. A nemzetközi és hazai hírességeket felvonultató születésnapi koncertre – mivel születése pont erre a napra esik, valamint további szervezési okokból - 2013. március 10-én vasárnap este 9 órai kezdettel kerül sor, a város szívében fekvő, immár patinás Old Man’s Pubban.

 

A vendéglátó Wastaps muzsikusai mellett fellép Walter Sledge (US) kongás, aki többek között a legendás Osibisában is megfordult session-zenészként. Ott lesz még Siegfried Streicher (D) német trombitás, Claudia Streicher (PL) hegedűjátékos, de a hatvanéves Charly Nice előtt tiszteleg a Mini-frontharcos Török Ádámon, Zeffer Andráson kívül több meglepetés vendég is. A rendhagyónak és akár szuperkoncertnek is beillő, máris nagy érdeklődésre számot tartó műsorban elsősorban az újjászületéskor napvilágot látott Wastaps - Bolond világ album felvételei hangzanak el, de a vendégek saját dalai mellett terítékre kerül a nemzetközi funky és soul muzsika számos klasszikus darabja.

 

                                                                                                         

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.