2013. március 11., hétfő 08:04

Egy este Pink Floyd varázslat...

Írta: Rocket Queen
Értékelés:
(0 szavazat)

Mostanában igencsak beindult a rocklegendák jubileuma. A jeles fél évszázadosság sorába jövőre Roger Waters-ék is beállnak. A Pink Floyd világa viszont addig is menő, immár 49 éve, ünneplésre pedig ennél nagyobb apropó nem is kell a világ egyik legsikeresebb rockbandájának. Az angol úriemberek ugyanis vesztek már el a gondolatokban, álmokban és az univerzumban. Idén márciusban a budapesti Planetáriumban érdemes a zenéjüket keresni. Hiszen ha nem is személyesen, de „hivatalos” magyar-hangjuk által biztos, hogy igazi elvarázsolt éjszakába csöppen majd minden rajongó. A történet pedig nem is bonyolult.

 

Pár hónapja a Pink Floyd zenéjének magyarországi „nagykövete”, a Keep Floyding egüttes fergeteges, teltházas duplakoncertet adott a Művészetek Palotájában. Akkor varázslatot teremtettek autentikus hangzásukkal és az elsöprő látvánnyal. Ezt az érzést nem lehet csak úgy abbahagyni. Így érkezett el hát az idő, hogy valami igazán különleges eseménnyel rukkoljanak ismét elő. A Pink Floyd „falromboló” ám minden újítás ellenére vérprofi zenéje gyakran kelt képzeletünkben kozmikus képeket. Zenéjüket hallgatva olykor csillagok, bolygók és távoli naprendszerek elevenedhetnek meg az ember lelki szemei előtt. Különös földöntúli utazás ez. Tehát mi is lehetne eszményibb helyszín a legendát idéző újabb estre, mint maga a kultikus, csillagrendszer hangulatú Planetárium. Az a bizonyos vetítőgép ismét működésbe lendül majd, ám ezúttal a Keep Floyding zenekar elő előadásának részeként forog majd a tiszta égbolt felettünk.

 

Március 29-én pedig, akárcsak a nagysikerű MÜPA-s bulin, ismét csatlakozik a zenekarhoz a Goldlaser csapata, hogy a fényjátékával még varázslatosabbá tett koncertélmény ezúttal is feledhetetlen maradjon.

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.