2013. március 27., szerda 16:38

Megszületett a Sziget Fesztiválköztársaság!

Írta: Steiner Niki
Értékelés:
(1 szavazat)

Az idei sziget az "élményfesztivál" koncepcióra rátesz még egy lapáttal.

Ennek egyik leglátványosabb eleme lesz az ún. End Show ami alatt a világ első számú DJ-je fogja szolgáltatni a zenét, DAVID GUETTA! 
A vasárnapi nap tehát a Nagyszínpad előtt,főműsoridőben egy rendkívül látványos vetítéssel,tűzijátékkal,fény-és lézer show-val búcsúzik vendégeitől a Sziget.

Számos új programmal és helyszínnel találkozhatunk még. 
A Sziget Fesztiválköztársaság az idei évtől saját stranddal,a Sziget Beach-el büszkélkedhet. Ahol nappal csobbanhatunk éjszaka viszont a távol-keleti Full Moon Party-k hangulatát élvezhetjük majd.

A Sziget Eye azaz az óriás kerék is lényegesen nagyobb lesz a tavalyinál. Az idei kerék átmérője 20 méterrel lesz nagyobb az eddiginél.

A Cirque du Sziget kihagyhatatlan programnak ígérkezik. Külsőre a régi vándorcirkuszok hangulatát idéző sátorban a modern új cirkusz előadásait sorakoztatja fel. Az elő adások után klubbá alakul ahol a swing muzsikáé lesz a főszerep.

Mivel a Sziget nem csak a zenei,hanem összművészeti programok és események sokasága is,így idén a Nagy Utcaszínház a Föld egy távoli kontinenséről érkezik. Nevüket még nem került nyilvánosságra,de hamarosan megtudhatjuk. 
Műsoruk napi háromszor lesz látható.

A Kelet-Európa Vurstli idén is a már megszokott játékossággal fogadja az emigrálni vágyókat. Az idei téma a 60-as,70-es évek hippi korszaka. 
Hosszú haj, csőfarmer, peace & love! 
A Vurstli ruhagyárában elkészíthetjük a saját szabadságunkat szimbolizáló fesztiválkosztümünket is.

Lesz Romkocsma Negyed,Ír Kocsma Színpad és Tibute zenekarok színpada és idén az opera is helyet kap a zenei palettán.

A Colosseum idén új funkciót kap. Egy rendkívül látványos új program a Color Party helyszíne lesz,ahol a közönség maga változtatja a helyszínt színorgiává úgy,hogy színes ételfestéket tartalmazó festékporpatronokat "pukkasztva" színezi be a teret egy fergeteges party keretében.

{youtube}Hh-o5g4tLVE{/youtube}

Az "élményfesztivál" hangulatát erősíti majd az éjszakai világítás bővítése a Szigeten. A fák egy része karácsonyfaizzó ruhát kap illetve a lampionok száma is megnövekszik. Idén is lesz Disco Erdő,ahol a fákat különféle fénygömbök,"diszkófények" és stroboszkópok világítják meg. Újításként lesz majd megtalálható a Para Erdő,ahol működdel és speciális fényekkel megvilágított fák között lehet majd borzongani.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a vizesblokkok tisztaságára.
Látványosan fejlődnek a higiéniai szolgáltatások. Több bio wc,tusoló,öltöző,sminkszoba.

Tehát idén is érdemes lesz kilátogatni a Szigetre,hiszen ,,A Szigetország,ahol mindent szabad,de semmit sem muszáj"

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.