2013. április 03., szerda 04:01

Révész 60 - Gyere még közelebb!

Írta:
Értékelés:
(4 szavazat)

Révész Sándor a Ki mit tud? győztes Generál együttes tagjaként már 18 évesen megélte élete első nagy sikereit. A Piramis együttes dalaival - melynek összetéveszthetetlen hangjával Révész őszinte szószólója volt -, egy generáció életérzését fogalmazta meg a zene nyelvén.
A magyar rockzenei életben egyedülállóan a Piramis ötször tudta megtölteni a Budapest Sportcsarnokot, ami tükrözte a rajongók lelkesedését és szeretetét.


Későbbi zenekaroktól független szóló albumai az igényesség és az egyéni hangvétel jegyében fogantak. A több évtizedes sikerelőzmények után ma, Révész szívből szóló dalai kiérlelt gondolatokat és igényesen megmunkált zeneiséget példáznak.A zene nyelvén pályafutásáról és életútjáról vall egy beszélgető est keretein belül. A műsor felépítésében rangos helyet foglalnak el Zajzon Gábor lantművész/gitárossal közösen előadott, ismert lírai dalai, valamint vetített képeken kuriozitások.A színes életút vázlat lehetőséget nyújt nézőinek és hallgatóinak a 2012-ben életművéért a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett művész megismerésére és a még soha fel nem tett kérdések megválaszolására is.Tavaszi turné állomások:


 Ápr. 11., Békéscsaba Phaedra Rendezvényközpont
 Ápr.18., Dunaszerdahely Városi Művelődési Központ
 Ápr.25., Kecskemét Kulturális Központ
Máj. 16., Cegléd Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár
Máj. 21., Szeged  Belvárosi Mozi
Máj.25., Budapest Óbudai Kulturális Központ
Jún. 1., Miskolc  Ady E. Művelődési Központ

 

2 hozzászólás

  • Hozzászólás hivatkozás Tóth Gábor 2013. április 13., szombat 22:50 Írta: Tóth Gábor

    Kár hogy nem tudod ez a "figura" mit adott a magyar rock zenének és több 100!ezer embernek...kár hogy sötétebb vagy mint az éjszaka...Kár hogy nem maradtál bölcs...a csendnek néha nagy értéke van...főleg amikor ilyen "figurák" törik meg.

  • Hozzászólás hivatkozás Pank 2013. április 10., szerda 18:19 Írta: Pank

    Ez a figura pont úgy néz ki, mint egy idősebb körtköbén

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.