2013. április 04., csütörtök 04:04

NAPKUTYA – UGATNI SZABAD, CSAK POZITÍVAN!

Írta: T.B
Értékelés:
(1 szavazat)

 

A magyar alternatív éra egyik legfrissebb tagja a Napkutya zenekar a hó és hideg ellenére is tavaszi boldogságot hoz. Az öttagú brigád állítja, leginkább a HS7, Kispálék, Quimby és Péterfy Bori csapata volt rájuk a legnagyobb hatással, ám múzsáik után mégis egyedülállóként indultak el a hazai alter-rock-pop országúton, ahogy ők fogalmaznak, boldogságot szórni. Április 13-án például a Barba Negrában lének fel az Anna & The Barbies társaságban. A Napkutya frontemberével készítettem egy villáminterjút.

 

Milyen zenekar vagytok ha két mondatban össze kell foglalni a "hitvallásotokat"? 

Egyszerű: "ne a szart keressük, az úgy is van elég" "méhecske légy, ne légy!!"

 

És miért pont Napkutya?

Mert ez annyira tetszett, hogy szóba se jött más ezután. Akit érdekel egy hosszú filozófia, írjon privátban a Facebookon...

 

Milyen zenekari múltja van a Napkutya tagoknak?

A legtöbben megjártuk már a legkülönfélébb színpadokat más formációkban, de ennél sokkal fontosabb az, hogy milyen lélekkel, milyen lelki állapotban érkeztünk bele egyesével a Napkutyába. Ez a fontos! Az elmúlt hónapok alatt annyit tanultunk egymástól, hogy már megérte az egész, és a lényeg, hogy pozitív szemüveget keresgélünk a turnébuszban, csak pozitívat, akkor is ha elveszett.

 

Hogy készültök az áprilisi Barba Negrás bulira?

Húsvétkor locsolással, zabálással készültünk leginkább. Aztán egy kis koncerttel a SOTE-n, meg egy Kowalsky blival, ahol előtombolunk. Ja meg egy új dobszerkóval és egy vadonat új klippel. Nagyjából így, de remélem, becsúszik ezek közé egy ki szex is, hogy ne legyen túl száraz a felkészülés.

 

Régi barátság ez az Anna & The Barbies-zal? Lesz még közös buli? Hogy szólnak a terveitek?

Jávor Péter menedzsert ismertük régről, aki szerencsére szívesen látott bennünket. A jó kapcsolat csak mostantól kezdődhet, hisz lényegileg ugyanarról énekelünk, ha valaki odafigyel a szövegekre. A Napkutya részéről tervünk ezer, de nem akarjuk magunkat lenyomni az Annáék torkán erőszakkal. Ha megérzik a hangulatunkat, akkor jó dolgok sülhetnek még ki. Például egy finom almáspite, hogy a szerelemnél maradjunk.

 

Mit mondanátok, hogyan ajánlanátok az április 13-i bulira megjelenő albumotokat? Ezzel a koronggal debütáltok igaz?

10 nóta. 10 féle lendület. 10 energiakapszula. Aki szét van esve, akinek kell a pozitív energia, azt meggyógyítja a lemez. Tehát mindenkinek. Főleg ebben a gyönyörű hófúvásos áprilisban a Napkutya kell a cd játszóba.

 

ÁPRILIS 13.

koncert a Barba Negrában, az Anna & the barbies-al

+ megjelenik az első Napkutya lemez: UGAtNI SZaBad! (amit az első 300 jegyvásárló ingyen kap a jegy mellé!)

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.