2013. április 19., péntek 05:00

Hegyalja Kedvcsináló 1/10

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

Idén a Hegyen

Az idei fesztiválok fellépőit végigszemlélve azonnal szembetűnik, hogy a Hegyalja Fesztivál idén nagyon odateszi a színvonalat. A kezdetben még kisebb fesztivál mára olyan neveket hoz el nekünk, mint a Down, Every Time I Die, Slayer, Asking Alexandria és még sorolhatnánk. Ezért úgy éreztük a Rocker.hu szerkesztőségében, hogy egy cikksorozattal adózunk a nagyszerű fellépőknek.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qUrkh74MYzM&list=UU_1_YBudt1plZRHamd7gMfQ&index=1

 

01. Every Time I Die

 

Egy new yorki zenekarról beszélünk, akik 1998 óta töretlen sikernek örvendenek. Pár egyetemista srác összeállt zenélni kitalálták, hogy ők márpedig metált fognak játszani vegyítve egy kis metálcore-al és hardcore-ral ezt pedig nyakon öntik fantasztikus dalszövegekkel a színpadra kiállva pedig végtelen energiával adják majd elő a végeredményt.

 

            Néhány letolt buli után azonnal megkereste őket Chris Logan zenei producer, aki segített a debütáló EP kiadatásában. Ezután pedig mesébe illő folytatás. Megtalálták a közönségüket és a Killswitch Engage-el turnéztak. És egy daluk még a népszerű Guitar Hero sorozatba is bekerült.

 

            Szinte minden zenekarnál probléma az esetleges tagváltás. Az Every Time-nál a bassgitáros poszt egy ilyen elátkozott pozíció. 8 év alatt 7 bassgitáros cserélődött a zenekarnál. Pedig még csak „Sötét varázslatok kivédését” sem kell tanítani! Ez viszont nem akadályozta meg a zenekart, hogy 6 albumot tegyenek le a közönség elé.

 

Ex Lives

 

A legújabb -2012-es- albumot kaptam elő. Az Ex Lives nem egy kellemes tételt tartogatott számunkra 2012-ben. Az Underwater Bimbos From Outer Space megannyi társadalmi problémát vonultat fel. Videó klippel együtt nézve pedig igazán megdöbbentő képsorok kísérik a helyenként drámai zenét.  Örök kedvencem erről a lemezről a Typical Miracle.

 

 

Pörgős nóta egy pörgős lemezen, ami irgalmatlan mennyiségű riffet vonultat fel. A végén a belassulás és a „there was whiskey in the Devils blood” sor pedig felteszik az i-re a pontot. De akad a lemezen kicsit spirituálisabb dal is, mint az Indian Giver vagy a teljesen hardcore elemeket használó Starve An Artsist, Cover Your Trash.

 

Minden dal eszméletlenül pörgős, a hangzás albumról albumra egységes és úgy néz ki, sosem fogynak ki az energiából. A rajongók szerint különösen igaz ez a koncertjeikre. 2013. június 26.-án 21:30-perckor mi magunk is meggyőződhetünk mennyire igaz a rajongók állítása.

 

Hegyalja Fesztivál ---> Pepsi színpad

 

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.