2013. április 28., vasárnap 09:48

Új elképzelések és rég nem látott kedvencek a SZIN-en!

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

A szervezők a tavalyi SZIN-ről kapott visszajelzéseket figyelembe véve, új gondolatokat, ötleteket felhasználva alakították ki a fesztivál új megjelenését, programját és a szlogen révén kifejezett üzenetet: Tőled színes!

A Szegedi Ifjúsági Napok Magyarország legrégebbi könnyűzenei fesztiváljaként évről évre egyedi hangulatot teremtve teszi emlékezetessé a nyár végét, mely idén nemcsak külső megjelenésében, de programjait tekintve is megújul.

 

Az előző évek tapasztalatai, valamint a 2012-es SZIN-en, a látogatók megkérdezésével készült felmérés eredményeit felhasználva kerültek kialakításra a 2013-as elképzelések. „A Szegedi Ifjúsági Napokra járók kétharmada már korábban is részt vett valamelyik SZIN-en ( átlagosan 3 alkalommal), ezért is tartjuk fontosnak a megkérdezettek véleményét. - mondta Kurucsai János, a SZIN új, megbízott sajtószóvivője, majd folytatta: "Aki legalább egyszer már ellátogatott a fesztiválra, tudja, hogy milyen a hamisítatlan SZIN élmény. A rendezvény egyedi hangulatát nem csak a kedvező helyszíni adottságok és a zenei programok adják, hanem maguk a látogatók is, akik évről évre azért is jönnek a fesztiválra, hogy a rég nem látott vagy éppen a jól megszokott barátokkal, ismerősökkel együtt töltsenek néhány emlékezetes napot vagy estét. Éppen ezért célul tűztük ki, hogy minél több fesztiválozó számára lehetővé tegyük a SZIN-en való részvételt, így a tavalyihoz képest jóval kedvezőbb áron, 11 900 Ft-ért van lehetőség május 31-ig, elővételben megvásárolni a bérleteket, mellyel az idei fesztiválok áraihoz képest az egyik legkedvezőbb lehetőséget kínálja a SZIN. Azok a hűséges SZIN rajongók, akik már korábban megvásárolták 13 900 vagy 12 900 Ft-os áron a bérleteiket, ők sem maradnak ki a jóból, hiszen a különbözetet a helyszínen lefogyaszthatják, sőt számukra egy extra meglepetést is tartogatunk, de erről majd külön tájékoztatást nyújtunk."

A felmérésben a zenei programokat illetően a leginkább hiányolt, már évek óta nem látott együttesek közül Ákos és a Tankcsapda emelkedett ki. Úgyhogy 6 év után Ákos, 5 év után pedig Tankcsapda koncert ismét a SZIN-en. Akik biztosan csatlakoznak hozzájuk: The Carbonfools, Quimby, Punnany Massif, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Edda, és természetesen még sokan mások.

 

"A fellépőkkel folyamatosan zajlanak az egyeztetések, innentől kezdve érdemes rendszeresen figyelni a SZIN weboldalát (http://www.szin.org) és új, hivatalos Facebook oldalát (http://www.facebook.com/szin.official), hiszen ezen fórumokon naprakészen tájékozódhat mindenki a részletekről. Fontos megemlíteni, hogy a SZIN-re célunk elhozni a meghatározó hazai zenekarok gyakorlatilag teljes körét. Változás az idei SZIN életében, hogy néhány külföldi zenekar helyett ismert külföldi DJ-k várhatóak, még jobban SZIN-esítve a koncertek utáni party és buli hangulatot. A nem zenei programokat tovább kívánjuk szélesíteni, a felmerült igények alapján több sportolási lehetőséget, játékot, kulturális programot szeretnénk a SZIN-re. Természetesen ahogy meglesznek a részletek mind fellépők, mint pedig egyéb programokat illetően, azonnal közöljük ezeket is. " - említette Kurucsai János.

Újdonság lesz idén, hogy a SZIN 0. napja augusztus 20-ra, nemzeti ünnepünkre esik, melynek keretében Szeged ünnepi rendezvényeihez csatlakozva állítja össze a SZIN szervező gárdája a 0. napi programot, mely nemcsak a fesztiválozóknak, hanem a családosoknak is kiváló kikapcsolódást biztosít majd, és melyen a részvétel mindenki számára ingyenes lesz.

 

"Természetesen a SZIN élményhez kapcsolódó, már bevált helyszínek megmaradnak: ilyen többek között a strandolásra kiválóan alkalmas SZIN plázs, a hazai fesztiválpalettán egyedülállónak számító Silent Disco, valamint a rengeteg féle zenei irányzatot és kulturális programot felvonultató Összművészeti tér is." - zárta gondolatait a sajtószóvivő, és még hozzátette: "Rendszeresen figyelje mindenki a SZIN weboldalát és új, hivatalos Facebook oldalát, mert a fellépők és a programok folyamatosan frissülnek, valamint itt tekinthetik meg a különböző napijegy és bérlet árakat is."

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.