2013. május 27., hétfő 19:21

III. Tattoo The Sun Fesztivál július 13-án a DürerKertben

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A 2011-ben indult rendezvény-sorozat idei kiadásán, a koncertek mellett olyan műsorok közül lehet csemegézni, mint az Anima Prizma Mozgásműhely légi akrobatika és tánc előadása, a dirTIes divatbemutatója vagy az extrém show.

 

A fellépő bandák közül a két zászlóshajó a Watch My Dying és a Cadaveres. Mindkét banda évek óta a magyar underground szerves része. A WMD éppen az új lemezén dolgozik, a Cadaveres pedig akusztikus programjával járta az országot tavasszal, de ide zúzós programmal érkezik. A Watch My Dying az extrém metal legismertebb honi zászlóvivője, olyan koncertslágerekkel a hátuk mögött, mint a Carbon, a Fényérzékeny vagy az Utolsó hívás. A Cadaveres modern metalban jeleskedik, és az utolsó lemezével ért el igazi áttörést, olyan daloknak köszönhetően, mint a Twenty-Twelve, a Mindstream vagy a Kicking Me. 

 

Az este harmadik fontos fellépője a Scary Guyz. A Metallica tribute zenekar teljes egészében elő fogja adni a harminc éves Kill ’em All albumot. Az 1983. július 25-én megjelent első Metallica album zenei forradalmat indított el, amelynek nyomán tinédzserek ezrei fogtak gitárt és alakítottak thrash/speed metal zenekart. Ez az alapmű lesz előadva – a Scary Guyz-t ismerve – tökéletes minőségben.

 

Fellép még a mostanában sokfelé felbukkanó, szimfonikus extrém metal ötös, a ScerrA. Tavaly nagylemezzel jelentkeztek, nyárra pedig egy klippel készülnek a Boncoló-ra. Idén tavasszal a metal.hu turnén és a Bloody Roots-szal lehetett őket látni az országban. A szabadtéri színpadon fellépő Lost Continent igazi kuriózumnak ígérkezik. A Slipchaos, gRain, Redheart tagokkal felálló szimfonikus törzsi metal bandának ez lesz az első koncertje. A plusz ütőssel és csellóssal kiálló hetes úgy tűnik, rendesen fel fogja kavarni az itthoni állóvizet. Ha az ország legkeményebben dolgozó HC/punk bandáját keressük, akkor egyértelműen a Don Gatto viszi a pálmát. Ha van egy konnektor egy punk kocsmában, akkor ők bedugják az erősítőt és nyomják a zenét. Akár külföldről, akár belföldről van szó. Két szóval lehet jellemezni őket: Hardcore Babylon. Az Omega Diatribe a lehangolt matekos riffek mocsarából érkezett, majd aratott sikert a Meshuggah és társait kedvelők körében. Az extrém kiállású banda koncerten is elég meggyőző tud lenni, úgyhogy itt a kiváló alkalom egy tesztkörrre a nagyteremben, a Scary Guyz után. A székesfehérvári Sleepless zenekar januárban jelentette meg első EP-jét Breathe In Confusion címmel. A dallamos metalcore-ban utazó brigád ezt az anyagot fogja nektek bemutatni a kisteremben. A debreceni Dash tavaly robbant be a hardcore/metal undergroundba Breath című albumával. A Bridge To Solace-től a Toolig sokféle zenei hatást egyesítő zenekar epikus dalaival sokak tetszését elnyerte már. A Samas a Cadaveres-el már bejárta Tolnát s Baranyát, úgyhogy jelentősen megnőtt híveik száma. A Tattoo The Sunon ők zárják a kistermet. A Begotten Silence pedig nyitni fogja azt, lendületes és fiatalos death/thrash metallal.

Azonban a történet nem áll meg a koncerteknél, hiszen több nem zenei program is lesz az esemény keretein belül. A legkomolyabbnak az Anima Prizma Mozgásműhely műsora ígérkezik a kertben este 11 órakor. A csoport a tüzet, a táncot és az akrobatikát fogja egybe kovácsolni egy különleges műsor keretében az éji térben. A tavaly már megismert extrém show is helyet kap történetben. Újra megtekinthetjük, hogy milyen az, amikor felhúznak a levegőbe valakit, hátába akasztott kampók segítségével. A dirTIes esetében nem szimpla divatbemutatóra kell gondolni, sokkal inkább olyan színpadi show-ra, melynek középpontjában a ruhák állnak. A fashion show-k alapjául a vadóc, lázadó szellem szolgál, olykor-olykor egy kis fétis jelleggel megfűszerezve. Nem csupán a divatról szól, egy kicsit színház, olyasvalami, amivel nem találkozunk minden nap, figyelemfelkeltő, néha meghökkentő.

 

Szipál Péter fotóművész délután 3 órakor fogja megnyitni Ódor Enikő kiállítását Veni et Vidi címmel, amely keretében tetoválásokról készült meghökkentő szépségű képeket tekinthetünk meg.

 

Természetesen a tetoválásverseny szuperdöntőjére is az est folyamán kerül sor. A legszebb tetkós lányok és fiúk komoly nyereményekkel térhetnek haza.

 

A DürerKert idén is Tattoo The Sunba fog kicsit öltözni, hiszen a kertfalak és a belső folyosók is fénnyel lesznek festve. A tökéletes hangulathoz már csak te kellesz, de úgyis jössz....

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/192310760913134/

Ódor Enikő Kiállítás: https://www.facebook.com/events/479788752091104/

 

Teljes program:

 

Kert:

Tetoválás fotó kiállítás megnyitó

Tetoválások döntője

diRties fashion show

Lost Continent

Tetoválások eredményhirdetés

Extrém show

Cadaveres

Anima Prizma Mozgásműhely

 

Nagyterem :

Watch My Dying

Scary Guyz (a Metallica Kill 'em All albumának teljes előadása, a kiadás 30. évfordulójan)

Omega Diatribe

 

Kisterem:

Begotten Silence

Dash

ScerrA

Don Gatto

Sleepless

Samas

 

 

III. Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny

Bp, DürerKert

2013. július 13. 14:00

Jegyár: 1000 Ft

 

III. Tattoo The Sun Tetoválásverseny – küldd be te is a tetkód!

A tavalyihoz hasonlóan idén is várják a szervezők a tetoválásokat a Tattoo The Sun Tetoválásversenyre.

Első körben a beérkezett like-ok alapján kerül be a döntőbe 20-20 lány és fiú, majd a helyszínen (Bp, DürerKert, július 13.) a szakmai zsűri fogja eldönteni, hogy kin vannak a legszebb tetkók.

A versenykiírás

A legszebb tetoválásokat a következőképpen fogjuk kiválasztani:1. Küldj jó minőségű, tetováló stúdiós logó nélküli, 1000x1500 pixel méretű és 72 dpi felbontású fotót (kb 500 KB) a tetoválásodról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A küldött file NEVE a NEVED legyen. (plö: Tóth Béla esetén tothbela.jpg) A fotókat max 72 órán belül tesszük fel.2. Feltöltjük a fotót a Tattoo The Sun Facebook oldalra (facebook.com/TattooTheSunFestTetovalasVerseny).3. Oszd meg a barátaid között a kép linkjét, és a 20-20 legtöbb like-ot kapó női és férfi tetoválás kerül be a döntőbe.4. A július 13-i a Dürer-es döntőn szakmai zsűri fogja kiválasztani a legjobb 3-3 (női és férfi) tetoválást. A tetoválásokat a helyszínen személyesen a zsűri előtt kell megmutatni.

 

Tetováltak versenye nyeremények (fiú-lány kategória):

 

1. helyezett:

15.000 Ft értékű tetoválás/piercing utalvány

Tetováló Magazin 1 éves előfizetés

5.000 Ft értékű zenekari merch ajándékcsomag

2 db belépő 1 éven keresztül a Powerground Management budapesti rendezvényeire.

 

 

2. helyezett 10.000 Ft értékű tetoválás/piercing utalvány

Tetováló Magazin 1/2 éves előfizetés

5.000 Ft értékű zenekari merch ajándékcsomag

2 db belépő 1/2 éven keresztül a Powerground Management budapesti rendezvényeire.

 

3. helyezett

5.000 Ft értékű tetoválás/piercing utalvány

3.000 Ft értékű zenekari merch ajándékcsomag

1 db belépő 1/2 éven keresztül a Powerground Management budapesti rendezvényeire.

 

Fontos infó, hogy nem a tetoválókat, hanem a TETOVÁLTAKAT díjazzuk. Ez a buli leginkább a TETOVÁLTAKRÓL és a ZENÉ-ről szól!

 

Facebook esemény oldal:

http://www.facebook.com/events/192310760913134/

(Itt jelezheted a részvételi szándékodat a bulin.)

 

Tattoo The Sun Facebook oldal: http://www.facebook.com/TattooTheSunFestTetovalasVerseny

(Ide kerülnek majd a tetkók és lehet like-olni őket.)

Sulitemető Tribute Fesztivál június 21-én a DürerKertben

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.