2013. június 26., szerda 19:05

Hegyalja Fesztivál 2013 -1, 1.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(3 szavazat)

Az első nap előtt

A Hegyalja Fesztiválon már bevett gyakorlat a fesztiválozók körében. Hogy 1-2 nappal a fesztivál kezdete előtt megérkeznek. Jobb hely a kempingben és a fesztivál előtt bele lehet kóstolni a tokaji légkörbe és természetesen a finomabbnál finomabb borokba. Szerencsémre sikerült összefutnom az első hat emberrel, akik a fesztiválra látogattak. Ők már pénteken elfoglalták helyüket az idén területileg kicsit átrendezett kempingben. Az embereken végignézve idén is érdekesebbnél érdekesebb arcok lepték el Tokajt. Nem ritkák az ilyen-olyan különleges testékszerek, kék haj vagy más extrém ruházat. Igazi bulizós fesztiválközönség.

 

Két nappal holnapután előtt

Az első napon nem volt kérdés melyik színpad elé gyűljenek a koncertre szomjazók. A borsodi malátabár fedett sátra adott otthont az első nap fellépőinek. 18: 00 órától az Idiot Side lendületes pop-rock zenéjét élvezhette a közönség. Fél 8-tól éjfélig a metálosabb zenéé volt a főszerep. A 2009-ben alakult Hangerilla koncertje szinte kötelező jellegű koncert volt, hiszen a zenekar tokaji. Erőseb hangvételű fúziós rock, amit érezhetően könnyen befogadott a közönség.

 

 

A szerencsi Killer Surprise igényes hard rock dalai is bőven megállták volna helyüket nagyobb színpadon is. Első nagylemezük (Nem hagyom) sem okozott 2010-ben csalódást. A metálosabb vonal utolsó képviselője a Hatás Alatt. A szintén egylemezes banda eszméletlen profi hangzással és remek show-al szórakoztatta az akkorra már szép számú közönséget.

 

 

Az első nap koncertjei között a legnagyobb érdeklődés egyértelműen a lágyabb dallamokkal csábító Z.U.P koncertje volt. Az akusztikusabb hangszerelésű műsor rengeteg feldolgozást tartalmazott olyan előadóktól – a teljesség igénye nélkül-, mint a Gorillaz, Queens Of The Stone Age, vagy éppen a The Prodigy. A műsor másik felét a saját szerzemények tették ki. Hangulatos, táncolható és legfőképpen szerethető dalokról van szó. A koncert végére majdnem átszakadt a kordon is!

 

Szélsőséges időjárás

Minden fesztiválozó, akivel beszéltem egy emberként állította, hogy az eddigi fesztiválokon mindig van egy nap, amikor esik az eső. Az idei fesztivál kitett ezen a téren is magáért, hiszen már két napja hűvösebb az idő és elég nagy zivatarok próbálják megzavarni az önfeledt bulizást. Sikertelenül. Pár sátor átázott, nem egy ember azzal kezdte a reggelt, hogy a ruháit szárította. De a fesztiválozók hangulatát úgy néz ki nem lehet letörni. Mondjuk olyan koncertek, mint a Slayer, Asking Alexandria, Newsted könnyedén feledtetik a kicsit csípős hideget estefelé és a kis sarat az ember cipőjén.

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.