2013. június 28., péntek 03:51

Hegyalja fesztivál 2013 2. nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(4 szavazat)

A „nem fellépő”

Az idő már szerdán kicsit összeszedte magát és a kempingben is úgy néz ki, hogy a sár visszavonulót fúj. Mindenkin látszik az izgatottság izgalmas a szerdai felhozatal. Sok ember párbeszédfoszlányaiból kiszűrődik, hogy idén milyen kár, hogy nincs a fellépők között a Tankcsapda. Persze szellemük itt van a fesztiválon változatlanul. Az ember 20 méter séta után valamely Tankcsapda számot éneklő társaságba botlik. A hangulat jó irány a fesztivál.

 

Mire menjek?

Nincs egyszerű sorsa az idei fesztiválozóknak. Remekebbnél remekebb koncertek tömkelegéből lehet választani. És még ha sikerül is kiválasztani a megfelelő bulikat ott motoszkál az ember fejében, hogy mennyire megnézne egy stand up humoristát vagy belehallgatna napközben egy-két DJ Set-be is. Szóval nem egyszerű döntés melyik koncertre látogat el az ember.

 

Magma Rise

 

5 és 6 óra között három zenekar közül lehetett választani (Magma Rise, The Grenma, Jupiter Trip). A legnagyobb tömegek a The Grenma koncertjére voltak kíváncsiak. Lendületes metál-rock koncertjük minden embernek elnyerte a tetszését. Pár méterrel arrébb a Pepsi Nagyszínpadon a Magma Rise (Mood és ex Nick Sprain tagok) adott koncertet. A kicsit Down-ra hajazó dalokra kevesebben voltak kíváncsiak, de a koncert végére felduzzadt a közönség a a hangulat is ezzel arányosan nőtt.

 

Newstead

 

Ez után következett a Metallica ex bassgitárosa mutatta meg, hogy igenis lehet még remek thrash metal dalokkal kiállni a színpadra. Jason Newstead-el kapcsolatban rossz előérzetem volt, hiszen a legendás zenekarból ő nem kivált, hanem kitették. Akarva akaratlanul az ember egy kellemetlen figurának képzelné el a frontman-t. Ez persze közel sem fedi a valóságot. Newstead végtelen közvetlenséggel kezelte a közönséget. Kérlelte az embereket, hogy tartsák életben a metált.

 

A zenére sem lehetett sok panaszunk. A dalok a műfajhoz méltó keménységgel szóltak, változatosak voltak. Igazi pörgős metálkoncert volt a javából. Ajándékba pedig eljátszottak két dalt a hamarosan megjelenő (Aug. 6) Heavy Metal Music címet viselő új albumukról és Motörhead feldolgozást is kaptunk a végére. We Are The Road Crew!

 

Subscribe – Every Time I Die

 

A tömegek a 8-9 óra közötti időszakban inkább a biztosat választották és sokan a Subscribe koncertjére voltak kíváncsiak. A szerencsések pedig még a koncerten rögzített videoklipben is benne lesznek. Az emberek kisebb része úgy gondolta, hogy Subscribe koncertre hamarabb eljutnak, mint egy amerikai hardcore-punk örjöngésre és az Every Time I Die koncertjét választották. A zenekar új albumát reklámozta, de a régi klasszikusok is előkerültek. Arról nem is beszélve, hogy a bulit a Typical Miracle nyitotta.

A zenekarról terjengő hírek pedig mind igazak. Félelmetes energiával játszanak, végigmosolyogják a koncertjeiket és végtelenül közvetlenek. A koncert felénél pl, az énekes Keith Buckley felkért egy sörpipát és egy véletlenszerűen kiválasztott srácot megitattak a színpadon, aki még bonuszba kicsit hörgött a közönségnek.

 

Asking Alexandria

 

Fél 10-tól sokak kedvence az Asking Alexandria lépett a színpadra. A brit metalcore zenekar látványos koncertje főleg a régebbi albumok klasszikusait hozta el a magyar rajongóknak. A koncert záróakkordjaként pedig két új dalt is eljátszottak a hamarosan (Aug 6. – Itt is!) megjelenő From Death To Destiny című albumról. Tökéletes koncert, tökéletes hangzás. Danny Worsnop énekes pedig külön megdicsérte a magyar közönséget, hiszen – az amerikai közönséggel szemben – mi nem felejtettük el a The Final Episode szövegét.

 

Slayer

 

11 után a Slayer rajongók – igen szép számban – foglalták el a nagyszínpad előtti teret. A megfogyatkozott zenekar mit sem veszített lendületéből és idén sem okozott csalódást. Rájuk jellemző kemény, de pörgős dalok és iszonytató zúzda a közönség soraiban. Nem lehet egyszerű, ha valaki aludni szeretne a kempingben…

 

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.