2013. június 30., vasárnap 14:32

Hegyalja Fesztivál 2013 - 4.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(3 szavazat)

Ganxsta Zolee és a Kartel

A korai – Zolee szerint matiné időpont – 4-órás kezdés ellenére meglepően nagy érdeklődés övezte Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjét. A régi klasszikusok alatt a tömeg egy emberként mozgott és ez a szeretet a zenészekre is jótékony hatással volt. A rapp szerelmesei mindenképpen megtalálták a számításukat Ganxstáék buliján. Aki pedig nem nagyon ismerte a dalokat annak ott volt a vége felé a Killing In The Name Of.

 

Little G. Weevil

A hangzatos művésznévvel rendelkező emberről már halhattunk ilyen-olyan híradásokban. Eredeti Nevén Szűcs Gábor egy Amerikában élő gitárművész, aki a blues műfajában alkot és kint megnyert egy rangos gitárversenyt. Dalai a blues gyökereihez nyúlnak vissza, amikor még tényleg az ültetvényeken született meg a zene. A hangulatos koncertre sajnos kevesebben voltak, mivel egy idősávban helyezték el a Junkies koncertjét.

 

Anti-flag

Az amerikai punk-rock már annál több embert vonzott a nagyszínpadhoz. A lendületes koncert alatt a zenekar a ’96-óta megjelentetett valamennyi albumáról lejátszotta a kötelező nagy dalokat, show tekintetében pedig különdíjat érdemelne a zenekar. Mindenki elámult, amikor a komplett dobfelszerelés lekerült a közönséghez.

 

Magna Cum Laude

Mező Misiék szerethető zenét játszottak már megalakulásuk óta és ez a szerethetőség a teljes koncertet is áthatotta. A dalokat kellően áthatotta a magyarság, az értelem. Hatalmas énekeltetések minden 2. dalban és rockzene a javából. Mező Misi még a közönségbe is bejött énekeltetni. A végén a Pálinkadal pedig megugráltatta a tömeget. Mondjuk az érdekes volt, hogy az első sorban szinte minden ember Ákos-os pólót viselt.

 

Ákos

Ákos új szintipop turnéja hatalmas tömeget vonzott a fesztiválra idén is. A dalok között a régi slágerek és az új 2084-et viselő lemez dalai egyaránt felcsendültek természetesen a tematikához illő hangszereléssel. A koncert vége felé pedig olyan régi Bonanza dalok is felcsendültek, mint az Elmondatott vagy az 1984.   

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.