2013. július 03., szerda 04:10

Hegyalja Fesztivál 2013 - 5. nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

Az 5. nap előadóit végignézve örömmel lehetett látni, hogy estig szinte csak magyar előadók fognak zenélni. Természetesen már a reggeli órákban mindenki az esti Scooter koncertről beszélgetett és sokan énekelték már a korai órákban a zenekar híresebb dallamait. Természetesen erre minden arra járó fesztiválozó becsatlakozott a dalolásba.

 

Paddy And The Rats

 

A felhozatal pedig igen változatos. 5 órától a miskolci Paddy And The Rats adott fergeteges koncertet. A punk rockzene és az ír népzene találkozása nem volt ismeretlen a borsodiaknak. Szép számban jelen is voltak a bulin. A koncerten főleg a nemrég megjelent 3. stúdióalbumukról játszottak. Erről az albumról egy korábbi cikkben már írtunk az oldalon.

 

Brains

 

Az eddigi napok alatt főleg a rock és a metál zene dominált. Kellemes felüdülést nyújtott ebben a zenei közegben a Brains elektronikus zenéje. Lágy dallamok és ütős buli himnuszok. Nem lehetett betelni vele. Páran pedig akkora extázisba kerültek a dalok hallatán, hogy belevetették magukat a legközelebbi sártengerbe. Mosh pit helyett: Mud pit!

 

Zorall

 

A Zorall koncertje is izgalmasnak ígérkezett. Azok, akik először látogattak el a zenekar koncertjére saját dalt, egyfajta Zorall avatót kaptak. A csak feldolgozásokkal foglalkozó zenekar új lemeze nekünk itt a Rocker.hu-nál nagyon tetszett és érdeklődve vártuk, hogy mely dalok kerülnek be a repertoárba a 30 dalt felvonultató Ramónia című lemezről. A Kinyírod a lányt és az Elhiszem ez csoda mellett azért a Mérges szív című dalt kicsit hiányoltuk.

 

Viszont felcsendültek olyan klasszikus Zorall feldolgozások is, mint a Valami véget ér című Bonanza Banzai klasszikus. A koncert látványára sem lehetett sok panaszunk, hiszen gyönyörű táncosok és tűzzsonglőrök egészítették ki a színpadképet.

 

Scooter

 

Szinte biztosan állíthatom, hogy a Scooter koncertjére látogatott el a legtöbb ember a fesztivál alatt. A techno és hardcore Német nagykövetei igazi kultusznak örvendhetnek a fesztiválozók közében. A koncert, mint mindig most is profi volt, mint látvány, mint előadás tekintetében viszont azért már láthatóak a Scooteren is az öregedés jelei.

 

A kevesebb ugrálás és színpadi mozgás viszont nem ragadt a közönségre, akik végigőrjöngték a koncert olyan remek tételeit, mint a How Muck Is The Fish! vagy a Harder Faster Scooter. A Fire című dalt viszont az idei koncerten is nagyon hiányoltuk!

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.