2013. augusztus 19., hétfő 17:28

Nagyot szólt a Strand Fesztivál!

Írta: Tönkő Marcell
Értékelés:
(1 szavazat)

Nagyon kíváncsian álltunk be a sorba Zamárdiban, hogy mi is lesz ebből a StrandFeszt dologból. 1 órás sorban állás után már nem voltunk olyan kíváncsiak, de a szervezők nagyon kedvesen labdákat dobáltak a várakozó embereknek, így az idő egy kicsit kellemesebben telt (bár inkább kínból, mint élvezetből)

Miután lepakoltuk a cuccokat és volt időnk megnézni a helyet, akkor döbbentünk rá, hogy a felépítés nem az igazi. A két színpad egymással szemben és mindenki az előző fesztiválok megmaradt holmiait „élvezi”. Ha elmegyek strandfesztiválra, akkor nem VOLT-os poharat vagy szigetes karszalagot akarok hazavinni emlékként.

Az első nap előadói és az esti Punnany koncert pontosan arra volt jó, hogy a hangulatot felpörgessék, és szerintem ez sikerült is. Bár az egymással szembeállított színpadok csökkentették az élvezhetőséget, de ha az emberben benne van pár sör, esetleg egy tüske is, akkor a fesztiválhangulat tökéletesen megvan, ha por van, ha nincs! A plusz pont a fesztiválnak, hogy akármennyire is új és kicsi, még hajlani 3-kor is volt élet.

A második napon mindenki úgy kelt fel, hogy eljött az a nap, amiért talán szinte mindenki jött!  A Fall Out Boy mindent megtett, hogy egy nagyszerű koncertet nyomjanak le, és nekik sikerült is. Az egyetlen gond az volt, hogy a szél szinte elfújta előlünk a hangosítást, így nagyon kellett ismerni a számokat ahhoz, hogy az ember felismerje azért a számokat. A hangulat azért így is jó volt.

Harmadik napon az erős szelek miatt szinte elviselhetetlen volt a por. Mindenki napszemüvegben rohangált, még akkor is ha az ég borús volt vagy beesteledett. Mivel ez a nap augusztus 20-ra esett, este mindenki várta a nagy tűzijátékot, ám a közönséget senki nem tájékoztatta semmiről, így nagy meglepetés volt, amikor elmaradt a várva várt nagy tűzijáték. A koncertek amúgy jók voltak, a szervezők nagyon meg akarták húzni az utolsó napot és ez látszott is a fellépőkről. Ám sajnos ismét bezavart a szél és a színpadok furcsa elhelyezése. Még a Quimby frontembere Kiss Tibor is felhívta a figyelmet arra, hogy elég furcsa effekteket okoz a felállítás.

Mindent összefoglalva amúgy remek kis nyárvégi, fesztivált kaptunk a szervezőktől, csak az kérjük tőlük, hogy az idei szervezés legyen egy kicsit pontosabb, és ha ez így lesz, akkor pár éven belül mindenki azt fogja várni, hogy legyen nyár vége és mehessen az ember strandfesztre!

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.