2013. szeptember 11., szerda 03:44

Bearfood – Shopping a Mennyben

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

Hiánycikk

A műfaj kedvelői tudják, hogy a hazai fronton az igényes stoner, doom albumok sajnos ritkaságszámba mennek. Az idei év valamelyest enyhített ezen a helyzeten, hiszen - indítva a sort - Man In The Maze címmel új albumot adott ki a Magma Rise. Utána két új dallal lepte meg a rajongókat a Let The Cigar Die. És hosszas várakozás után új albummal rukkolt elő a Bearfood is.

 

Shopping a Mennyben

A Black Sabbath nyomdokain elindult zenekar már 2008-óta nem jelentkezett új albummal. Természetesen ezek az évek sem eseménytelenül teltek. Folyamatos koncertezés, új bassgitáros, 15. évi jubileumi koncertalbum, hogy csak címszavakban említsem az elmúlt pár év történéseit.

 

Az új album tökéletes folytatása annak, ami 2008-ban abbamaradt. Kőkemény riffek, igazi old-school metál hangzás ez pedig megszórva egy olyan alkotóelemmel, ami kiveszni látszik napjaink zenéjéből… mondanivalóval.

 

Az album indítása kicsit kakukktojás a lemez dalai között, hiszen egy az egyben egy harmonikával támogatott népdallal indul. A lemez címadó dala már a jól megszokott torzított gitárral indít a harmónika helyett. A kezdeti riff pörgése végig lüktet a dalban, ami egyedül a refrénekre lassul be, amikor is a hallgató megkapja a lemez fő mondanivalóját.

 

„A rajtad feszülő dressz lesz, majd az a kereszt…!”

 

Az Örökké az Enyém című dalban már keményebb dallamok kerülnek elő és ez az erő gond nélkül kitart a Félember utolsó másodpercéig. Itt a lemez közepén már jól hallgató a Down vagy a Corrosion of Conformity tagadhatatlan hatása a Bearfood zenészeire.

 

Aki ez elmúlt időszakban járt a zenekar koncertjein, annak nem újdonság a következő dal: Felizzik és Pörög vagy, ahogy egy-két koncerten hallhattuk Let It Burn az album egyik legslágeresebb szerzeménye.

 

 

Külön érdekesség az albumon az Ölni Jöttem című dal, amely a 2001-es Töredék című lemez címadó dalának folytatása. Közel négy perc zúzás, amely az egyik legdallamosabb tétel a lemezen a maga nem elhanyagolható szólójával.

 

Az Édes íz alatt, tényleg olyan érzés, mintha a lemez felizzott volna és minimum dupla sebességgel pörögne a lejátszónkban. A lemez lezárásának pedig egy igazi fejrázós nótát szánt a zenekar… Besúglak!

 

Összegzés: Hiánypótló!

A Bearfood sok év után ismét 5-ösre vizsgázott metálból, aminek örülhetnek a műfaj szerelmesei, aki pedig ismerkedne a műfajjal annak is adott a lehetőség, hogy befogadja a Bearfood zenéjét, hiszen az egész album ingyen elérhető a zenekar Soundcloud oldaláról.

 

https://www.facebook.com/bearfoodmusic

https://soundcloud.com/bearfood

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.