2014. június 14., szombat 08:31

Hosszabb lesz a VOLT Fesztivál

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)

Sopron és környéke szálláshelyei idén is fesztiválozókkal telnek meg július első hetében. A legnagyobb várakozás az Arctic Monkeys július 6-i koncertjét kíséri. Mivel a srácok júliusi turnénaptára gyorsan betelt, a VOLT szervezés bedobta a vasárnapi koncert lehetőségét, kitolva ezzel a fesztivál időtartamát egy nappal. A bandának megtetszett az ötlet, így július 6-án, vasárnap tombolhattok a brit rockbanda buliján.

A 2002-ben alakult együttest az ideivel együtt, már három alkalommal választották meg Anglia legjobb zenekarának a Brit Awardson. Korábban soha nem jártak Magyarországon, így most először nyílik alkalom arra, hogy nálunk is bemutatkozzanak élőben.

 

 

Az Arctic Monkeys mellett világsztárok sora és majd 150 hazai előadó lép fel a Lővérekben.

 

Tankcsapda

 

Idén ünnepli 25. születésnapját a VOLT rendszeres vendége a Tankcsapda, amely péntek este főműsoridőben ad koncertet. A jubileumot a VOLT szervezői egy igazán kedves gesztussal is megünneplik: a helyszínen fotókiállításon emlékeznek a zenekar VOLTon adott eddigi koncertjeire.

 

 

MGMT (USA)

 

2007-2008-ban robbantották szanaszét a poppiacot bemutatkozó lemezükkel: aki nem hallotta még a Time To Pretend vagy a Kids dallamát, az átaludta a fenti két évet. Aztán a Congratulations albummal és a 2013-as MGMT lemezzel meglepő fordulattal váltak érett rockzenekarrá és megkerülhetetlen együttessé.

 

 

 

Skillet (USA)

 

Amerika nagymúltú, termékeny, sikeres keresztény rock bandája: eddig kilenc nagylemezük jelent meg, ezekből milliókat adtak el, valamint két Grammy-jelöléssel büszkélkednek. 

 

 

Morcheeba (UK)

 

Párját ritkítóan fantáziadús brit zenekar a kenti Hythe-ból: örök életű dalaikban a rockban még megbúvó erőt, a trip hop finomságát, a pszichedéliában rejlő képzelőerőt és a lounge eleganciáját egyesítik egyedi módón.

 

 

Skindred (UK)

 

A kétezres évek hajnalán öntudatára ébredő walesi reggae-metál banda, amely reggae alapokon nyugvó zenéjét, punk-rock és a heavy-elemekkel vegyítve keverte keményre a nyugalom megzavarásának érdekében.

Aki Korn és/valamint Marley rajongó is egyben, azoknak a playlist-jére biztosan felkerül a Skindred, legalább egy albuma.

 

 

Sunrise Avenue (FIN)

 

Romantikus, szenvedélyes, mégsem tolakodó és giccses pop-rock balladákat írnak, több ezer fellépésen vannak túl, de koncertjeiken most is ugyanúgy odateszik magukat, olyan átéléssel játszanak, mintha még egyetlen lemezt sem adtak volna el, munkáik milliós példányszámban keltek el az elmúlt években és hozzájuk köthető az utóbbi idők legvonzóbb rock himnusza, az egyszerre fenséges, laza és osztós Hollywood Hills.

 

Thirty Seconds To Mars (USA)

 

Tavalyi VOLT szereplésük után, örök kívánságlistásként idén ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy tombolhassunk a fiúk elementáris és szenvedélyes színpadi produkciójára.

 

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.