2014. április 12., szombat 13:55

Ismét Miskolctapolcán kerül megrendezésre az EFOTT

Írta: Horváth Kata
Értékelés:
(0 szavazat)

Ismerős helyszínen, 30 év után ismét Miskolctapolcán rendezik meg július 15-20. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. A 2014-es EFOTT házigazdája a Miskolci Egyetem lesz.

Nyolc zenei színpaddal, tizenhat hektáros területen várják a szervezők a bulizni vágyókat.

A fesztivál egyedisége, hogy minden évben más helyszínre vándorol, biztosítva ezzel a változatosságot. Ez azonban hatalmas kihívások elé állítja a szervezőket, hiszen évről évre új területi adottságokhoz igazítva kell felépíteni egy nyolc színpados buli-birodalmat, amely napközben is számos kulturális és sport lehetőséget kínál a fesztiválozóknak


 „Több mint 22 ezer szavazat érkezett, így a két legjobb pályázat közül végül Miskolctapolca lett a befutó. 2014-ben tehát a miskolci Egyetemvárost és környékét alakítjuk igazi buli-helyszínné azzal a nem titkolt céllal, hogy bebizonyítsuk, a sztereotípiákkal ellentétben ez a régió is rengeteg értékkel bír, és igazán színes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A fesztiválhelyszín közelében található például a miskolctapolcai Barlangfürdő és egy hangulatos csónakázó tó is” – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. –


„A pályázatok elbírálásakor számos paramétert veszünk figyelembe. Fontos számunkra, hogy könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező helyszínt találjunk. Ebbe bele tartozik többek között a színpadok elhelyezése, a tisztálkodási lehetőségek megoldása, az ideális kempinghelyek kialakítása vagy éppen a sportolási lehetőségek. Nem tudjuk felhasználni az előző évben szerzett tapasztalatokat, hiszen mindig új adottságokhoz alkalmazkodunk, a nulláról kezdünk mindent, ami hatalmas kihívás. Az sem elhanyagolható a helyszínválasztásnál, hogy elegendő épített szálláshely legyen és a fesztiválozók a régióban színes turisztikai programokkal is találkozzanak. A Miskolci Egyetemnek azért is örülünk, mert nagyon erős és komoly hagyományokra épülő hallgatói élet folyik ott” – tette hozzá a szakember.


Rengeteg ismerős arc lesz idén is a fellépők között, a teljesség igénye nélkül: a Tankcsapda, akik idén ünneplik 25. jubileumukat, a Quimby, a Road, a Subscribe, Alvin és a Mókusok, Kaukázus, Anna & The Barbies, Intim Torna Illegál, Supernem, Hooligans, Paddy and the Rats.

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.