2014. augusztus 13., szerda 19:35

Sziget – Kedd (2.nap)

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

A fesztivál 2. napján egyértelművé vált, hogy ha magyarokat szeretnék találni Julianus baráti képességekre és minden ösztönömre szükségem lesz. Egy kora reggeli megérzésemtől vezérelve egy közeli bevásárlóközpont felé vettem az utamat és sikerült meglelni a magyarokat és olcsó reggelit is. Külön büszkék lehetünk a magyar fesztiválozókra, hiszen maximálisan betartják a fesztivál házirendjét, különösen azt a pontot, hogy nem lehet alkoholt bevinni a fesztivál területére. 0,2 – 0,5 liter alkoholokat született tehetséggel tüntettek el a fiatalok, pillanatok alatt. Többen miután kiköhögték magukat egy-egy hajtás után arról kezdtek beszélgetni, hogy mennyire „várós” már az A Day To Remember esti koncertje...ezt megnézzük akkor úgy voltam vele.

 

18:00 – Az A38 színpadján első magyarországi koncertjét adta az A Day To Remember. Az első sorban várakozó rajongók arckifejezése pedig külön helyet kaphatna bármely arcképcsarnokban a Brody Dalle koncertje alatt. Láthatóan nem jött át a pszichederikus rockzene! De természetesen azonnal előkerültek a mosolyok, amint betolták a technikusok a banda felszerelését. Az erősítőkön árulkodó betűk: ADTR jelzik, hogy „igen jó helyen vagyunk!”. A lendületes koncert teljesen magával ragadta a láthatóan igazi rajongókból –és nem bámészkodókból- álló tömeget. Voltak - a természetesen elengedhetetlen- slágerek, akusztikus belassulás, metalcore, strandlabda, konfetti zápor, ’énekesbemászikazelsősorbaésjólmegtapizzaakiszerencsés.

19:30 - Az extázisban fürdő tömeg nagy része a nagyszínpad felé veszi az irányt, ahol éppen rákezd a Queens Of The Stone Age. Josh Homme zenéjét hallgatva felmerül a kérdés, hogy a zenész, hogy-hogy nem Britannia gyermeke, hiszen annyira jelen van a brit zenei világ a dalokban. A setlistben jó néhány zúzósabb tétel is helyett kapott, mint a No One Knows vagy a My God Is The Sun. Kellemes elegye volt a koncert régi és az általunk már egy előző cikkben elemzett ’…Like Clockwork’ című album dalainak. Gyűlik a tömeg…

21:30 – Deadmau5 Opening Partyjáról pedig vagy jót vagy semmit. Leírhatatlan élmény, amikor kijön egy nagy egér a Dj emelvényre és megszólaltatja a ’80-as évek analóg szintihangjait ráadásul napjaink divatos Dub-Brostep elemekkel vegyíti. Hiába keresel rá YouTube-on egyszerűen nem olyan. Az egér Dj/Producerek csak élőben az igaziak úgy néz ki!

De természetesen, akik kikoncertezték magukat tovább kutathatták a Sziget megannyi csodáját. Találhattunk óriási sárkányt, ami legyőztek. Gyönyörködhettünk egy „homemade” holdjáró fényeiben, vagy tehettünk egy kört a Luminárium fénypompás sátrában, ahol futkározni, vakuzni szigorúan tilos volt, szóval természetesen végig vakuval fényképeztünk és kedvünkre futkároztunk az idegen űrhajóra hasonlító színes álomvilágban!

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.