2014. augusztus 14., csütörtök 19:56

Sziget – Szerda (3. nap)

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(0 szavazat)

A Sziget 3. napján nemzettől függetlenül két szó az, ami mindenki száját elhagyta: Imagine Dragons. Az általános várakozás annyira kivehető volt a szigetlakókból, hogy még a reggeli eső sem érdekelte az embereket. Persze elvétve egy-egy Skrillex is hallható a fogmosóknál.

A reggeli hűvös időjárást hamar felváltja a napsütés és a párás meleg ellenére akkora tömeg gyűlik a nagyszínpad elé, amit egy későbbi idősávban elhelyezett koncert hoz össze!

17:45 – A tömegben rengeteg nemzet zászlója kivehető, de az első sorokban a magyar az elterjedt nyelv! A főként tizenévesekből álló tömeg már kézben tartja a telefonját, hogy minél többet megörökítsenek a koncertből – mialatt persze kevesebbet tudnak bulizni. Hát igen… a generációs különbségek! A technikusok közben már hangolják „Wing” arany gitárját és eszméletlen mennyiségű ütőhangszert helyeznek el a színpadon. Pár perccel később Dan Raynolds énekes lép a színpadra és kezdetét veszi az indie őrület. Kezdetben lassabb daloké a főszerep, de nagyon hamar elér a koncert az első slágerhez. Az It’s Time végre megénekelteti a közönséget. Az Amsterdam lüktető ütemei után érdekes fordulatot vesz az eddig nyugodt hangulatú koncert… feldolgozás következik. A Blur – Song 2-ját nem hiszem, hogy valakinek is be kell mutatni a Rocker.hu olvasói közül. Őrületes ugrálás még néhány kevésbé ismert dal a Night Visions-ről és az énekes jelzi, hogy már csak két dal van hátra. A Demons és a Radioactive is hozta a papírformát sok ezer ember hangja olvadt össze hosszú percekre, több tini lány teljes extázisba került az-az egy, aki előttem állt pedig készített egy felvételt a telefonjával, ahogy három társa szintén felvételt készít.

19:30 – Sokat gondolkodtam, hogy kisurranjak-e a tini lányokkal Placebo koncertjéről és oldalról nézzem-e meg a Londoni banda koncertjét vagy furakodjak-e bentebb és kockáztassak 1-2 ütést esetleg. De nem bántam meg, hogy a színpad elé furakodtam. A Placebo dalai még mindig hatalmas közönségmozgató hatással bírnak. A kezdő B3 után hamar eljutott a buli a Loud Like Love-ig majd a gigasláger Every You Every Me következett. Persze olyan tételek sem maradhattak ki, mint a Special K vagy a Space Monkey a vissza taps után pedig a kimaradhatatlan Running Up That Hill következett. A koncert végén pedig Brian Molko megköszönte, hogy a sokadik Szigetes koncertjükre is ilyen embertömegek voltak kíváncsiak.

21:30 – Hamar kicserélődik a tömeg és egy hatalmas függöny – rajta a Recess albumról már jól ismert ufóval- takarja el a színpadon zajló munkákat. Skrillex minden eddiginél nagyobb tömegeket vonzott a fesztiválra. Az első sorokban mindenki csinál egy-két képet majd lázasan rejti el mindenki értékeit, mert: „ez durva lesz!”. A függöny lehull és a tömeg pedig az első pár ütemre megvadul. Őrjöngés, féktelen energiák a színpadon és a küzdőtéren egyaránt. Skrillex a Dj pult mögött, előtt, rajta egyszóval mindenhol ugrál, üvöltözik a tömegnek és játssza a rá jellemző dubstep ritmusokat. Egy dal elé bekerült az Oroszlánkirály zulu betétdala, de olyan saját slágereket is megkapott a tömeg, mint a Devil’s Dan, Scary Monsters and Nice Spirits a buli végére pedig a kötelező Bangarang és egy záró Cinema természetesen átremixelve, ahogy illik. A végén persze mi voltunk a legőrültebb közönség és még közös fotót is csinált a Dj/Producer zseni!

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.