2014. augusztus 15., péntek 19:13

Sziget – Csütörtök (4. nap)

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

A negyedik napra kapásból két jellemző jut az eszembe: eső, popzene! Sajnos a szerda reggeli eső csak előszele volt a csütörtökinek. Az egész nap csöpögő eső pedig felidézte a tavalyi Hegyalja illetve az idei Balaton Sound életérzését.

16:00 – Nincs mese, nem lehet tovább a sátorban gubbasztani, hiszen ma kapta meg nyereményét a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny győztese. A Mary Popkids birtokba veszi megérdemelt nyereményét a nagyszínpadot! Igaz esett az eső, igaz, hogy kicsit matinéidőpont, de azért elég sokan kíváncsiak voltak a magyar future pop koncertre.

17:45 – Már kikerült a hatalmas Bastille molinó és egy hatalmas háromszög is a színpadra. A közönség pedig duplájára duzzadt, hiába az „angol MaryPopkids” valahogy több embert vonz. A Twin Peaks főcímzenéjére bevonuló zenekar nem kertelt belecsaptak a popzenébe! Dalaikat stúdió minőségben adták vissza a közönségnek, akik hatalmas tombolással hálálták meg a zenei teljesítményt. Természetesen a koncert végére megkaptuk a Popmeii című megaslágert is, ami kb 30.000 embert bírt éneklésre.

19:30 – Lily Allen koncertjére – nem kis meglepetésemre – a közönség 90%-a maradt. Az angol énekesnő pedig kirobbanó formában lépett a közönség elé. A hideggel nem törődve lenge ruhában lépett színpadra, amit addig feltöltöttek világító cumisüvegekkel, amik messziről azért nem teljesen cumisüvegeknek látszottak. Természetesen a nagy slágerek, mint a Fuck You, Not Fair, vagy a koncert záró akkordja a Smile hozták az elvártat, de azért a többi dal alatt érezhető volt, hogy a közönség nagy része csak a basszus szólamot követi, mivel fogalma sincs, milyen dal megy épp.

21:30 – Az est legnagyobb durranása természetesen Macklemore és Ryan Lewis kettőse volt. Koncertjük olyan szempontból meglepetés volt, hogy egy komplett fúvószenészekből álló zenekar és elő dob is helyet kapott a színpadon. Az előző napok fellépői is dicsérték a sziget közönségét, de Macklemore teljesen elájult a 40.000-es tömeg láttán. Egy-egy dal között jókora beszédeket tartott, amiben Budapestet és a magyar rajongókat dicsérte. Elég hamar ellőtték a Thrift Shop-ot, amit olyan dalok követtek, mint az And We Danced, Arrows vagy az egész közönséget megmozgató Can’t Hold Us, amit a koncert legvégén – a zenekar bemutatása után- még egyszer meghallgathatott a közönség.

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.