2014. augusztus 16., szombat 11:39

Sziget – Péntek (5. nap)

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

A Sziget 5. napja tökéletesen indult, hiszen az előző napi esőt egy szólíd 40 fokos hőség váltotta fel. Láthatóan, mindenki átváltott fesztivál üzemmódba és sáros ruhában, mindenféle színegyezést vagy divatot hátrahagyva enyhe izzadtságszaggal flangálnak a Hajógyári Szigeten!

16:00 – A Die Fantastischen Vier (továbbiakban Fanta 4, mert még másolni+beilleszteni is lusta vagyok!) koncertje előtt nem meglepően sok német zászló gyűlt a nagyszínpad elé. A magyar közönségnek talán kevésbe ismert hip-hop formációról annyit érdemes tudni, hogy hazájukban az elsők között honosították meg a rap műfajt. Koncertjük könnyed és humoros volt, viszont, akinek a német nyelv nem barátja az nyilvánvalóan sokat vesztett az élményből, hiszen jó pár színpadi poénból kimaradt.

17:45Cee Lo Green koncertjét én abszolút egy könnyedebb, lazulósabb két órának tippeltem… persze jókora tévedés volt. A szinte csak nőkből álló zenekar félelmetes komoly rock show-t hozott a nagyszínpadra. A Gnarls Barkley egykori énekese pedig, mint egy Sith nagyúr lépett a színpadra – fekete lepelben és teljesen fekete öltözékben és mit ne mondjak vele volt az erő! Élőben nagyot szóltak – az albumon – könnyed popdalok és mindenki nagy örömére a Gnarls Barkley Era slágerei is előkerültek, mint a Crazy (ami élőben talán kicsit gyengébben szólt), Smiley Faces és persze a szólópályafutás gigaslágere a Fuck You, ami szerencsére nem került cenzúrázásra!

19:30Manic Street Preachers – a walesi zenekar tökéletes koncertet adott… DE! Sajnos ez a fajta angol rockzene nem illett sem egy Cee Lo után sem pedig egy Korn elé. Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy az egyébként 1986 óta létező zenekar teljesen ismeretlen volt a hallgatóság számára. Én 5 embert tudtam összeszámolni, akik tudták egy-egy dal szövegét, pedig az első pár sorban voltam! Úgyhogy sajnos a Manic Street koncertjén iszonyatosan leült a hangulat, de a walesiek legalább élvezték.

21:30 – A tömegben megnő a hosszú, rasztahajúak és Korn pólós emberkék száma. A színpadi beállást nem kicsit elhúzó zenekar viszont félelmetes energiákat hozott a színpadra. Az örült tombolás közepette percenként vesznek ki embereket a tömegből és a kivetítőkön örömmel konstatálja a férfihallgatóság, hogy egy-két hölgyrajongó ledobta a melltartót magáról. A koncert a Falling Away From Me-vel nyitott és olyan tételeket sem hiányolt, mint a Hater, Did My Time vagy a Get Up!. A vissza taps után pedig egy klasszikus Pink Floyd feldolgozás után a banda első slágere zárta a bulit: Blind. 

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.