2014. augusztus 17., vasárnap 18:24

Sziget – Szombat (6. nap)

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

Az kezdetben fehér sziget felírat így a 6. napra megszürkült, sőt a G-nek annyira koszos már a belseje, hogy csak nagyon kevés szigetlakó vállalkozik rá, hogy beleülve pózoljon. Tiszta sár minden, és láthatóan mindenki eljutott arra a szintre, hogy nem érdekli, ha térdig sáros, hiszen buli van!

Az eddigi 5 cikk főleg a külföldi előadókra koncentrált épp ezért napomat a Volt színpadnál kezdtem, kíváncsian várva, hogy kapjak valami hazai hallgatnivalót. Az ef.Zámbó Happy Dead Band koncertje nyitotta a sort, de szerintem senki sem számított arra, amit kapott. A zenekar stílusbesorolása kb. a lehetetlennel határos, hiszen az egészet áthatja valami túlzó eklektika, amibe vegyük elektronikus zene, jazz, rock… igazából a metalcore elemeken kívül minden volt! Metastabil című számuk pedig elvitte a közönséget… ki tudja hová!?

A pofátlanul korai időpontot kapott We Are Rockstars természetesen hozta a már megszokott színvonalat. Synth-pop dalaik kellemesen töltötték meg a délután csöndjét.

Estére már kicsit nagyobbra duzzadt a közönség és Szabó Balázs is posztolt egy képet facebookon egy tál gyümölcsről, amit neki tettek félre. Hiába ismerve a zenész habitusát meglepődtünk volna, ha egy láda sörről tesz fel képet. Koncertjén pedig elemében volt egész zenekarával. Az érzelmekkel teli muzsikálás láthatóan meghatotta a közönséget különösen olyan daloknál, mint az Apám a Vadludakkal, vagy a Radnóti verset feldolgozó Bájoló.

Gyors rohanás a nagyszínpadhoz, mert 21:30-kor kezd a The Prodigy. Egy olyan banda, akik már régi visszatérők. Setlistjük pedig nagyon erősen közönségmozgató hatásúnak bizonyult. A kezdő Breathe még a fáradtan sörözgetőket is azonnal a színpad közelébe vonzotta a hangulatot pedig csak fokozták olyan dalokkal, mint az Omen, Firestarter, Poison, Out Of Space! Nincs mese a Prodigy-nek –okkal(!)- bérelt helye van a Sziget fellépői között.

 

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.