2015. június 18., csütörtök 23:00

Asking Alexandria, Hollywood [email protected] Park

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

A Budapest Park igencsak odatette magát - ami a szervezést illeti - hiszen illusztris line-up-ot hozott össze a magyar rock-metál(core) rajongó közönségnek. A Hollywood Undead koncertje időszerű volt, hiszen nemrég jelent meg új albumuk, ami kiváló ok egy kis turnézásra. Illetve az Asking Alexandria, akik érdekes helyzetet teremtettek, hiszen aki korán váltott jegyet az még a régi énekes Danny Worsnop érája alatt tehette ezt meg. Az ő távozása biztosan 1-2 ember arra késztetett, hogy visszaváltsa a jegyét, ám a rajongók többsége izgatottan várta az új fejleményeket a folytatással kapcsolatban. Ha pedig ez nem lenne elég egy ígéretes, első albumát bemutató zenekar a Bury Tomorrow illetve a Manson vonalas Motionless in White színesítette az este felhozatalát.

 

Bury Tomorrow

 

A Bury Tomorrow kezdése nyugodtan nevezhető pofátlannak. Mert egy totál ismeretlen zenekar matinéidőben olyan bulit csinált, amire senki sem számított. Lendületes dalaik azonnal ugrálásra és más kardió gyakorlatok elvégzésé késztette az összegyűlteket.

 

 

Az énekes Dani (nem vicc ő is!) Winter-Bates kiszólásai pedig fergeteges hangulatot teremtettek. Hol ugráltatta az embereket, máskor a biztonsági személyzetet cikizte, illetve elmondta, hogy olyan koncertet szeretnének adni, ami után a jegy árát nem fogjuk kidobott pénznek érezni. Utólag elmondhatom beváltották az ígéretüket! Szimpatikus zene és emberek. A jövőben többet foglalkozunk velük itt a Rocker.hu hasábjain azt megígérhetem.

 

Motionless in White

 

Az embertömegben főként, HU vagy AA pólós emberkék mászkáltak, de azért 1-2 csajon láthattunk MiW logós darabokat is. Valóban a MiW egy olyan banda, akik jól funkcionálnak előzenekarként, de egy fő műsoridő sem izzasztja meg a banda legénységét. A zenekar három albumának illusztris válogatását hozta Budapestre, amelyből nem maradhattak ki olyan tételek, mint az A.M.E.R.I.C.A vagy a legutóbbi album zászlóshajója a Reincarnate. Eszméletlen hangzás, brutál sminkek és jelmezek mégis valami kedves közönségbarát hangvétel… ez volt a MiW.

 

 

Hollywood Undead

 

A közönség soraiban mozgolódás. Ha a koncertlátogatás sportág lenne a Budapest Park több ezer fős „csapata” a legsportszerűbbek között foglalna helyet, hiszen az egyéb zenekarok rajongói maguk elé engedik a HU pólós/tetkós rajongókat.

A zenekar maszkban kezdi a bulit. Kezdésnek a Usual Suspects, és az Undead ugráltatja a már ekkor üvöltve tomboló embertömeget. Az Asking rajongók között van, aki értetlenül nézi a két dobfelszerelést a színpadon illetve a tagok vad helyváltásait. Aki dobolt most gitározik majd végig reppel egy dalt és ismét a dobok mögött. Kevés koncerten látni ilyesmit. Ellövik a kedvenc dalomat a Sell Your Soul-t is. Pár dal után a Young következik a sorban, ahol két gyerek (egy fiú és egy kislány) is felkerül a színpadra. Szegények a hiányos angoltudás okán (mi más miatt?!) kicsit megilletődve állnak a színpadon, de végigtombolják a dalt a zenekarral, ezzel egy életre szóló sztorit szerezve maguknak. Egy Johnny Cash feldolgozás után pedig a ráadás dalai között megkapjuk az új single-t: Day of the Dead!

 

 

Asking Alexandria

 

Ismételt helycsere után minden AA rajongó elfoglalta a helyét és azonnal egy dolgon kezdett mindenki pörögni Denis, hogy fog teljesíteni. Jobb lesz-e mint Danny, de ha nem akkor legalább legyen már legalább olyan jó, mint Dani a Bury Tomorrowból (’Deni’ level 99!).

A bevonuló zene is kérdés tárgya volt, de sokan jól tippeltek, hiszen a Welcome+Closure bevonulás tért vissza. Denis pedig jött, látott, győzött. Screamből pedig 5*-re vizsgázott. Olyan könnyedén tolja a mélyeket, közepeket, hogy olyat sajnos régen láttunk AA koncerten. A magasoknál kicsit azért trükközik a mikrofonnal, de abszolút megbocsájtjuk neki ilyen teljesítmény után. A 10 számos repertoár pedig főleg az első két album dalaiból építkezik. A From Death to Destiny-ről egyedül a The Death of Me képviselteti magát, pedig nagyon sokan várták a Moving On-t. De persze a kötelező darabokat megkaptuk, mint a To The Stage-et a kötelező wall of death kíséretében. Kötelező darab volt az új dal – I Won’t Give In - amely vegyes fogadtatása ellenére mégis olyan közönségénekeltetést hozott a Budapest Parkba, mintha egy nagyobb stadionban lennének. A koncert vége pedig a Stand Up and Scream dalaiból ált össze kezdve a Not the American Average-el majd a visszataps után a The Final Episode zárta a mindössze 50 perces koncertet.

 

 

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.