2015. augusztus 11., kedd 14:23

Robbie Williams - Sziget -1.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(3 szavazat)

Ismét itt immár 3.alkalommal. Azt gondolná az ember, hogy sok újdonság nem érheti, mivel valjuk be tavaly is ugynott volt a „Nemzetek útja” és a virágos-gombás szombrok alatt sem másabb ülni. Persze ez a Sziget, ami mindig más egy kicsit, mindig formálódik és ez idén is érezhető.
Az első dolog, ami meglepő, hogy az első napon hemzsegtek a magyarok. Nem vicc! Talán ahhoz lehet köze, hogy olcsóbb a sör mint tavaly?! Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha meglát a Szitizen egy jó csajt azon veszi észre magát, hogy magyarul megy a susmus a barátnővel illetve csak úgy szállnak a [email protected] össze vissza a tömegben.
A másik változás, hogy kicsit átpozícionáltak ezt-azt. A Luminárium elköltözött a Nagyszínpad hátrébb csúszott, de aki volt már a feltalálja magát, aki új fesztiválozó az meg a spanyol viaszt. Természetesen idén is rengeteg térkép, útjelző és természetesen az ott dolgozók is segítenek ha kell.

 

Az első nap velejárója, hogy még a fesztivál próbaüzemben létezik. Egy zuhanyzó megy, sok ételes, italosbódé még zárva és az emberek is úgy lézengenek csak felfedezik a területet.

 

Aki enni inni szeretne annak idén is zsebbenyúlós a mutatvány hiszen a legolcsóbb –alkoholos- sör 650 Ft, de ha beérjük alkoholmentessel is akkor potom 510 Ft-ból onthatjuk szomjunkat. Ha valaki ennél többre vágyik az vehet egy üveg pezsgőt 5000 Ft-ért illetve bármilyen rövidet 1050 Ft-ért kaphatunk meg, ami ilyen ár mellett  garantáltan fejbe-de legalábbis pénztárcán- vágja az embert.

 

Enni majdnem bármit tudunk a klasszikus hamburger,hot-dog, lángos trión túllépve több nemzet konyháját megtalálhatjuk, de van kolbászos tölcsér, pizzaszelet, halasbódé és zsíroskenyeres is. Átlagosan olyan 1400 Ft-ból tudunk megoldani egy étkezést. Persze ha nem vagyunk restek kisétálni a közeli Auchan-ba, ahol ennyi pénzből az ügyesebben két napi étkezést is megoldanak.

 

Sátorozás tekintetében nagyon nagy kompromisszumokat kell kötni illetve segítséget kérni a már letelepedett szitizenektől, hiszen az alap kempingterületek már 12-13 óra környékén dugig voltak. Jómagamnak 4 némettel kellett kardoskodnom, hogy ugyan engedjenek már be maguk melle mert vagy itt vagy valami 70 fokos lejtőn a Sziget végében lett volna helyem. Persze a szervezők folyamatosan nyitnak meg új területeket...jó messzire a Nagyszínpadtól vagy a légkondis sajtóirodától. Mondjuk ez lehet csak nekem szempont!

 

A kötelezőket leírtam nincs más teendőnk a -1.napon mint 16:00-kor beállni a Nagyszínpad elé és estig nem mozdulni, hogy a legjobb helyről élvezhessük az est legjobban várt koncertjét: Robbie Williams: Let Me Entertain Tour 2015.
Kezdetben működik az elmélet fél órával érkezem, hogy megtekinthessen a The Biebers koncertjét. A titkos project tagjai azóta más felfedték kilétüket és azóta csak felfelé törnek a srácok. Lett pár 10ezer likejuk facebookon és egy Nagyszínpad 2.hely is! A 80’-as évek popzenéje pedig élőben is nagyot üt –bár meg kell jegyzeni másabb hangulat, mint az albumverziók. Livin’ in Budapest premier és a kötelező Sorry  a végén.


Miközben az Ocho Macho technikusai pakolnak a színpadon rá kellett jönnöm, hogy minden innivalómat ellőttem az egy órás koncert alatt. Nincs mit tenni... feladom helyem a 2.sorban, de mondom majd rohanok vissza..na persze. Engem is meglep, hogy mekkora tömeg állja utam, amikor visszaérek. De a koncert alatt megvilágosodom. Van valami távoli rokonság eközött a mexikói-spanyolos és a magyar mulatás (NEM mulatási!!!) között. Az emberek felszabadultan táncoltak a külföldiek pedig próbálták elképzelhetni valyon miről is szólgatnak a felkonfok. Jó geg volt a végén, hogy már a meghajolás, fotózkodás után játszották csak el a Jó Nekemet. Közben elreptettünk pár ezer lufit is...kellemes ez a -1.nap.

A 10.szülinapját ünneplő –és a fesztivál hivatalos himnuszát is jegyző- Irie Maffia következett, akik egy teljesen átalakult arculattal és show-al érkeztek a fesztiválra. Ha pár éve elmentünk egy Irie koncertre masszív reggae szólt volna a hangfalakból, most viszont egy teljesen letisztult, mindenféle modern elemeket vegyítő pop-showt kaptunk idén. Főleg a legújabb két lemez dalai adták a koncert gerincét. Nem volt viszont a Baszd fel a kéket, amit nagyon várt a közönség.

 


És igen...elérkezett a nagy pillanat. Még mialatt a technikusok dolgoznak azt beszélik a tömegben-ami az első sorokban csak nőkből áll!-, hogy volt valami balhé a reptéren meg nem lehet fotózni,de azért aki ismeri az angol fenegyereket, az tudja, hogy az ilyesféle viselkedés hozzátartozik az imidzséhez, ráadásul hírértéke is van.

 

 A Let Me Entertain Tour pedig jött látott és elvarázsolt mindenkit. Most nincs új album, nincs mellébeszélés, hanem tömör slágerparádét hozott magyarországra az angol énekes. Akiről nyugodtan elmondhatjuk, hogy semmit sem változott. Lehet hízott kicsit, de a humora a régi! Dalai pedig tökéletesen szólnak lassan 15 év távlatából is. Természetesen a Let Me Entertain You volt a kezdő akkord, de karrierje valamennyi slágerét eljátszotta. Minden volt She’s the One, Angels, Feel, Rock Dj, Kids...tényleg minden. Amikor egy unalmasabb töltelék dal jött volna, akkor eltoltak egy-egy Queen dalt. Beszélt többek között 9 hónapos kisfiáról, dedikálta egy nem hivatalos önéletrajzát, amit persze eldobott előtte, mivel az „Tele van hülyeséggel!”, ágyba bújt egy hölggyel a közönségből és miután szoknyában fejezte be a koncertet megmutatta a hátsóját is, amit a közönség hölgy tagjai ovációval ünnepeltek. Az egyik legszórakoztatóbb koncert volt a -1.napok történeltében!

 

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2015. augusztus 11., kedd 19:01

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.