2015. augusztus 13., csütörtök 16:35

Sátras Shikari - Sziget 1.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

A Sziget „hivatalos“ „első“ napján –ami amúgy a harmadik – mindenki a látogatottság drasztikus emelkedésére számít, viszont nem tódulnak embertömegek a kapukhoz. Úgy néz ki a 7 napos bérlet a menő.  A napsütés még mindig tartja magát, de mi is kitartóak vagyunk és menetelünk a nagyszínpad felé.

16:00-kor már a párakapu alatt próbálok elrejtőzni a napsugarak elől. Ki sem akartam jönni ilyen korán inkább rápihentem volna a The Script koncertjére, de nem bírtam megmaradni a 40 fokos sátorban...szerencsémre. A Gogol Bordello egy olyan pillanata volt ennek a fesztiválnak, amit sokáig emlegetni fogunk. Képzeljünk el egy maréknyi kalóz kinézetű fickót, akik szétszedik a nagyszínpadot, több liter bort locsolnak szét mindenfelé és mindenkit megmozgatnak függetlenül attól, hogy ismered-e a dalaikat vagy nem. Igazi gypsy-punk kalózmuzsika...kellemes meglepetés volt ekkora bulira találni már délután.

Rohanás át az A38 sátorba, ahol már szépszámú közönség várja a Halestorm ritkaságszámba menő rockkoncertjét. Ahogy haladok befelé a tömegbe szinte méterenként érzem, ahogy fogy az oxigén majd az elviselhetetlen határnál úgy dontottem „jó lesz ez oldalról egy ipari ventillátor mellől is“.

A koncert pedig remekbeszabott volt. Nincs ezen mit fényezni jó volt végre torzított gitárokat hallani. Kár, hogy az A38 sátor akusztikai tulajdonságai miatt, aki nem állt eléggé elöl annak csak zajként marad meg a koncert. Nem gond tanultunk ebből is este Enter Shikarin elől kell lenni.

Rohanás át a nagyszínpadhoz, ahol már bőszen osztják a zászlókat, amiért szinte verekednek az emberek, hogy mind a 3 színből jusson nekik egy-egy darab és teljes legyen a kollekció.

 

 

 

A The Script koncertje indokolatlanul korán kezdődik. Többen is azt beszélik a tömegben, hogy a slágeres popbanda sokkal híresebb, mint az azt követő Alt-J. Én nem panaszkodok, hiszen így láthatom őket, utána pedig a hét legkeményebb bulijára vagyok hivatalos. Az ír banda egyébként nem hoz töbet mint vártuk. Sok hálálkodás, piros-fehér-zöld színű mikrofon, hamar ellőtt slágerek és egy-két ismeretlen, de íres beütésű dal. Elment kategória, korrekt iparosmunka.

 

 

Fél 10 és már úton vagyok ismét az A38 sátrába, de arrafelé haladva meghallottam, hogy a VOLT színpadon Halott Pénz nyomja így inkább hagytam az Enter Shikarit és oda mentem veretni egy nagyot...NA MÉG MIT NEM!!!

 

 

A sátor sokkal komfortosabb a tűző nap nélkül és az ipari ventillátorok is teljes gőzzel üzemelnek. Kell is, hiszen pillanatok alatt megtelik a sátor emberekkel. Itt-ott árulkodó Enter Shikari pólók a tömegben. Egy vicces szövegű technikus a szokásos check-check helyett Taylor Swift-el folytatott szexuális élményeiről mesélt majd pár perc elteltével felvillannak a fények, kezdődik a buli. Rövid idő alatt, minden csontomat szilárdsági vizsgálat alá veti a tömeg. Én pedig inkább hátrébb araszolok. Persze, ha az első napon lennék szétcsapnék közöttük ez nem vitás! Így is remek helyről figyelhettem végig a stílusra nem könnyen behatárolható banda műsorát.

 

Panasz pedig nem lehet az Enter Shikari-ra. Vérprofi előadók, akik nagyon élvezik amit csinálnak és a közönségük sem lézengőkből áll össze hanem igazi keményvonalas rajongókat találunk még a hátsó sorokban is. Izgalmas volt nézni az emberek reakcióit a dalok közben (volt egy karmesternek beöltözött srác, akit felemelt a tömeg és egy számot levezényelt) vagy ahogy a zenekar tagjai megmásszák a színpad különböző elemeit vagy éppen a közönségben próbálnak minél nagyobb hatást kiváltani az emberekből. A végén pedig lerombolták az egész színpadot, repültek a hangszerek, a ládák...ilyen buli nem lesz több az idei Szigeten. Viszont, aki most lemaradt vagy nem nézte meg a srácokat a Campus fesztiválon annak jó hír, hogy idén még két lehetősége is van a pótlásra. Szeptember 30.-án a debreceni Roncsbár majd a rákövetkező napon pedig a Barba Negra Track színpadát szedik szét a srácok.

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2015. augusztus 13., csütörtök 21:41

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.