2015. augusztus 14., péntek 18:52

Fals Foals Feat. Ellie Goulding - Sziget 2.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(3 szavazat)

A 2.napon isten megteremté a fáradtságot, a lábdagadást. Komoly sportteljesítmény napokon keresztül délután 4-től éjjel 2-ig tolni a partyt és a csütörtöki napon engem is betalált a kóros energiahiány. A poppos felhozatalt názegetve megnyugszom ma csak közvítítem az eseményeket nem megyek be az események sűrűjébe, tudok pihenni.

 

 

17:45-re vigyázban állok pár haverral a The Ting Tings bulijára várva. Csodálkozunk a zenekar nagyszínpados létén, hiszen 2008 óta hiába jelent meg két albumuk is a meglévő 2 slágerük mellé nem érkeztek továbbiak. Maga a produkció okés volt. Kellemes elegyet alkottak a régebbi funky slágeres dalok (Shut Up And Let Me Go, That’s Not My Name) és a mai inkább Dj-zős vonal. Egy néger srác nagyon éli az egészet a kamera állandóan őt mutatja. Az énekes Katie White magyar beköszönése több, mint szimpatikus nem úgy mint, a koncert végefelé bekövetkező loop bakik.

 

 

Kicsit hátrébbhúzódva figyelem a Foals mit tud hozzátenni a mai naphoz. Az oxfordi indie rock nagyhatalom koncertje lassan indul be, de láthatóan sok embert elkap a vibe. Az utolsó 5 számnál már én is kezdtem érezni, hogy most valami jót kapnak a hallószerveim, viszont valahogy jobban lekötött az a pár teenager lány, akik végigtáncolták előttem az egész koncertet. Miután végetér a buli egy srác elsétál előttem és a Let Me Entertain You-t énekli. Akkor világosodom meg, hogy igen...az koncert volt, ma meg olyan tessék-lássék próbálkozás volt a szórakoztatásra.

 

 

A napot már csak egyvalaki mentheti meg. Ellie Goulding egy Elton John feldolgozással robbant be a köztudatba, majd egy nem túl erős album után annál erősebb közreműködő lett az egyébként gyönyörű énekesnőből. Hatalmas embertömegek érkeznek a nagyszínpad elé alig lehet elférni és a tervemet miszerint ülve fogom végighallgatni a koncertet inkább sutba dobom...állva figyelem az eseményeket. Meglepődöm, amikor egy félplayback produkciót kapok. A dalok persze szépek, jól szólnak és az olyan slágerek sem maradtak otthon mint az I Need Your Love, Outside vagy a Love Me Like You Do vagy a Your Song. De azért visszavett az élményből, hogy a háttérben szólt az albumverzió.

 

 

Miután véget ért a koncert kicsit felemás érzésem van...”Jobbat vártam ettől a csajtól!”, de lehet még mindig a tegnapi Enter Shikari koncert hatása alatt vagyok - azért nem csúszott az indie-pop tematikájú nap- nézzétek el nekem! Inkább rohanok Wellhello-ra vagy nem tudom... lecsekkolok pár #elnökasszonyt!

 

 

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.