2015. augusztus 16., vasárnap 10:16

Hollywood Undead, Kings Of Leon - Sziget 4.nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

A szombati nap már láthatóan kicsit nehezebben indul, mint az eddigiek. A fesztiválozók lassan botorkálnak a hőségben és már nagyon sokan köhécselnek. Persze mindenki belül spannolja magát –ha megoldható Rocky hangján- hogy ez a két nap fél lábon is kibírható ráadásul ma olyan 50-50%-ban oszlik meg a pop és rockzenei felhozatal a nagyszínpadon.

 

 

A csónakházból indulva érek ki a nagyszínpadhoz, ahol éppen kezd a Punnany Massif. A kicsit már túlságosan is az arcunkba tolt zenekar tavalyi koncertjét hallgatva meggyőződésem volt, hogy valamilyen alkohol vagy kábítószer hatása alatt zenélnek. Idén viszont nagyságrendekkel jobb bulit csináltak, amit én az árnyékos részekről figyeltem teret adva mindazoknak, akik nálam jobban szeretik a pécsi hip-hop formációt. Stílusosan mondva „elengedtem” az első sort a mai napon.

 

 

Szintén hátul pihenő üzemmódban várom a Hollywood Undead koncertjét, akik úgy gondolom, sok újat nem tudnak nekem mutatni, hiszen alig egy hónapja láttam őket élőben a Budapest Parkos koncertjükön – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Asking Alexandriára mentem. És valóban nem ért meglepetés csupán két dallal volt rövidebb a mostani Szigetes koncert. Előadásmódban sem változott egy hónap alatt a zenekar. Az elején maszk-majd levesszük-felhívunk egy gyereket a színpadra-akusztikus dal-a végén az új single Day Of The Dead-Everywhere I Go-Hear Me Now tró! A koncert persze ettől még jó volt nem bántam meg, hogy idén másodjára látom őket. Bevallom őszintén sosem voltak a kedvenceim, de amint hazaérek végignyálazom a diszkográfiájukat.

 

 

A nyár slágerét szállító Major Lazer csak pár dologban tér el mondjuk egy Avicii-től. Mégpedig, hogy a zöld „PLAY” felíratú gomb megnyomása után az egyik tag beleugrik egy nagy gömbbe és bedobják a közönségbe. Volt itt is lézer, táncosok, sok sláger innen-onnan kortársaktól meg persze a Lean On a végén...mit írjak még? Ja tudom...az A38-as random Diplo buli jó volt? Nem voltam... L

 

 

És az est maradék rockját a Kings Of Leon szolgáltathatná, de nem teszik. A torzított gitár önmagában még nem eredményez rockzenét erre a legjobb példa a KOL. Lagymatag dalok, nehezen beinduló koncert. Valahogy olyan erőtlen az egész. A végére persze, amikor bedobják azt a két slágerüket (Sex On Fire, Use Somebody) azért megindul a tömeg én is érzem, hogy ez most valami jó, de sajnos a KOL a túltolt kategória. Kevés sláger, sok hasonló dal...a hangulat miatt persze érdemes volt elmenni.

Farkas Viktor

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.