2016. május 29., vasárnap 22:46

Wisdom – Rise Of The Wise

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(0 szavazat)

 A 2016-ös esztendő egyik – szerintünk -legjobban várt korongja egyértelműen a Wisdom negyedik albuma. A magyar sikersztorinak számító power-metal zenekar története szerintem sokak számára már ismert. Egy remek koncepció, a stílust remekül felhasználó zenészek és persze egy kis szerencse meghozta a sikert a nemzetközi ligában is igényeset alkotó Wisdomnak. Három a magyar igazság egy pedig a ráadás ez tudjuk, ugye?! Nézzük a Wisdom ráadását…

Rise Of The Wise

Az Iron Maiden óta tudjuk, hogy a koncepció albumokon túl is van élet, mégpedig az egész zenekart és a turnékat is átfogó ilyen jellegű elképzelés. A Wisdom ügyesen tanulva a „nagyoktól” alkotta meg a Bölcs (Wise) karakterét, aki köré albumról-albumra építik ki a saját mitológiájukat. A Bölcs felemelkedése pedig jó hír a rajongóknak, hiszen a zenekar eddigi legkiforrottabb albumát hozta el nekünk.  

Az eddigi fantasy-középkori hangulat maradt továbbra is. Az intro utáni első nóta a Raven’s Night pedig azonnal egy szöveges videóval megtámogatva mutatja meg, hogy miért is olyan magával ragadó a metál műfaján belül a power alkategória. Pörgős dallamok, hősi eposzba illő refrén. Nagyon kellett már egy ilyen lemez.

A Hunting The Night brutál kíséretei, témái, gitárszólója vagy a Believe in Me akusztikus dallamai tökéletesen mutatják, hogy a Wisdomnál a srácok ügyelnek arra, hogy a műfaj talán egyetlen gyermekbetegségét – mégpedig, hogy könnyen repedtivé, egysíkúvá sikerülhet egy lemez –tökéletesen orvosolják. A dalok habár érezhetően egy kerek egészet alkotnak (old school album koncepció!), azért jól variálják az elektromos-akusztikus elemeket így válik a lemez igazán ínyenc hallgatni valóvá. A Secret Life című nótát személyes kedvencemként szeretném nektek ajánlani, hiszen az indító riff a mai napig itt pörög a fejemben… a szólóról nem is beszélve. Fülorgazmikus élmény így a lemez vége felé!  

 

Összegzés: Esszenciális!

A Wisdom fogta a műfaj minden sajátosságát, amit szeretni lehet odaadták a Wise-nak, aki varázserejével egy nagy üstben összekeverve a hozzávalókat segített megalkotni a tökéletes power-metal esszenciát, amiből pedig hiányzik minden műfaji gyengeség. Külön öröm, hogy egy hazai banda korongjáról beszélhetünk. Persze felmerül a kérdés… innen már, hova tovább?

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2016. május 29., vasárnap 22:53

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.