2016. augusztus 13., szombat 16:03

Szigeten jártunk 1.

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

Kolbász és Sör 

A 2016-os Sziget fesztivál alighanem az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb indulást produkálta, hiszen már az első nap kiderült micsoda biztonsági előírások védik a bulizó citizeneket. Egy elhagyott táska indította be a gépezetet, ám bomba helyett sör és kolbász lapult a csomagban. Mondanom sem kell néhány német fesztiválozó azonnal hatástalanította a csomagot.

Hazaérve

Belépve a fesztiválra (immár 3. alkalommal a Rocker.hu színeiben) a megszokott látvány fogadja a látogatókat. Minden a megszokott helyen. Itt-ott egy-két új helyszín illetve a megszokottak a helyükön. Mondhatni azok, akik már sokadik alkalommal érkeznek a Hajógyári szigetre szinte otthon érezhetik magukat. Nekem legalábbis ez volt az érzésem.  Minden adott egy hétnyi kellemes szórakozáshoz…

…kivéve az időjárást. Az égiek bár nem a legnagyobb vihart küldték de, aki eltöltött pár órát a sátrán kívül az kellemesen elázhatott. A tömeget ez persze nem zavarta. Előkerültek az esőkabátok. Akinek pedig nem volt szinte bármilyen alapanyagból szerkesztett magának egyet. A tömeg továbbra is olyan színes, mint eddig minden évben. Rengeteg külföldi, szép számban jelen lévő magyarok és indokolatlan mennyiségű Pikachu alkotta a fesztiválköztársaság népét. 

{youtube}K-oNnvsRkAA{youtube}

Próbaüzem

Bár még csak a próbaüzemű -1.napon jártunk a Nagyszínpadon most is igen illusztris előadók kaptak helyet. Nagy örömünkre nem csak a Szigetre jellemző popzenei színtér képviseltette magát, hanem a gitárzene szerelmeseinek is megérte kilátogatni a fesztiválra.

Marky Ramone’s dobos nyitotta a nagyszínpad műsorát. A szemerkélő eső és a hideg pedig hiába próbálta ezt megakadályozni, hiszen a fesztiválozókat teljesen „hidegen” hagyta (Bocs.) a rossz időjárás. A lendületes koncert természetesen Ramones klasszikusokkal zárta a show-t. 

A Skunk Anansie érdekes színfoltja az idei felhozatalnak, hiszen a főként múltjából élő-haknizó zenekartól nem várt sokat az ember. Ezzel szemben a feltörekvő zenekarok lendületével vették be a színpadot és mozgatták át a közönséget és idei albumukról is játszottak néhány friss tételt. Természetesen a Weak című gigaslágerük kapta a legnagyobb ovációt, de gondolom nem lepek meg senkit ezzel.

Az est hátralévő részén az elektronikus zene vette át a főszerepet a nagyszínpadon. A Die Antwoord elborult elektro-punk show-ja kifejezetten nagy meglepetés, hiszen a dél afrikai páros még úgy is élvezhetőt tett le az asztalra, hogy nem vagyok a műfaj kifejezett rajongója. A többszörös Grammy-díj nyertes The Chemical Brothers pedig brutál fényekkel és led fallal támogatta meg az általuk játszott „Big Beat” elektro dallamokat.

 

Jelentem Metallica nem volt!

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2016. augusztus 13., szombat 16:22

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.