2016. augusztus 14., vasárnap 16:19

Szigeten jártunk 3. – Quimby The Horizon

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(1 szavazat)

A nap amire vártunk

A Sziget fesztivál az elmúlt években nagyon ráment arra a vonalra, hogy kielégítse a lehetőleg mindenki ízlését zeneileg, de sajnos mi úgy érezzük, hogy a rock-metál színtér valahogy mégis háttérbe szorul. De évről-évre azért van néhány fallépő, akikkel azért nagyot tud dobni a fesztivál a gitárzenére vevő hallgatóságnak. Imádtuk pl, hogy leszervezték a Day to Remember első hazai koncertjét. Vagy kitörő örömmel pogóztunk a Blink 182 koncertjén. A most szombati nap pedig két okból is nagy kedvenc, hiszen egy színpadon játszik a Bring Me The Horizon és a már sokadik alkalommal hazánkba látogató Muse.

 

Quimby the Horizon

 

Érdekes volt a BMTH előtt egy Quimbyt végighallgatni pláne, hogy az előző Szigetes koncertjükön is már azt láttuk, hogy a nagyszínpad és a külföldi közönség, miatt mintha kényelmetlen lenne a magyar alternatív zene állócsillagának számító formáció. Ami idénre teljesen megváltozott. Full lazaság, angol nyelvű dalok+bekonfok. Mindemellett érezhetően inkább a magyar közönségnek zenéltek, akikből szép számban voltak jelen emberek. 1-2-en még a koncert után is bent maradtak a tömegben, kíváncsian a következő banda zenéjére, akikről valószínűleg nem sokat tudtak…

 

…ugyanis ennyi Quimby rajongót pánikszerűen menekülni a Happy Song alatt nagyon vicces látvány volt. De ez is csak azt bizonyítja, hogy megéri tudatosan fesztiválra járni nem csak éppen a zsebünket égető pénzt költeni.

A közönséget csak úgy, mint az Asking Alexandia koncert kapcsán már írtam itt is a fiatalabb korosztály alkotta. Egészen a fiatalabb tiniktől az idősebb metálosokig mindenki képviseltette magát. Egy fiatalabb lány letette a lábához a kistáskáját –naívan – gondolva, hogy ott majd biztonságban lesz. Hát nem lett… a The House Of Wolves első circle pit-jei, miatt a tömeg olyan mozgolódásba kezdett, ami miatt a táska sajnos elkerült tulajdonosától. 

A koncert egyébként főként a legutóbbi 1-2 lemez dalaiból tevődött össze – kvázi best of jelleggel. Én a gitárokat kicsit hangosabbra kevertem volna, ha technikus lennék, de összességében remek koncertet adott a sheffieldi angol metalcore banda.

Itt találjátok a setlistet

 

Muse

 

A Sigur Rós koncertje kellemesen kísérleti és ambient volt számomra, ahhoz hogy felkészüljek az est és talán a hét számomra legnagyobb koncertjére. A Muse az utolsó stadion-rock banda, akik még megkapták az a fajta anyagi hátországot, ami lehetővé teszi, hogy brutál látvánnyal támogassák meg remek zenéjüket. Legutóbbi Drones című albumuk több, mint jóra sikerült az ezt promotáló turné pedig a magyar közönséget is meggyőzte. Rihanna után a Muse volt a 2. név akik Sold Out-os napot tudtak produkálni és azért ilyenkor látszik, hogy lehet, lenne értelme kicsit jobban a rock-hoz fordulni. A show eszméletlen élmény volt. Valamennyi Muse gigasláger elhangzott a 1,5 órás show végefelé – mintegy pihentetően- jött 1-2 lassabb Drones tétel. Azt azért el tudjátok képzelni milyen buli lehetett, amit a Psycho és a Plug In Baby-vel indított Bellamy. A látvány is messze megugrotta a fesztivál átlagot. 

Az okos lámpák szédültek a ledfal pedig néha nem csak szimplán kivetített valamit, hanem aktívan követte a színpadon történő mozgást. Aki úgy néz ki az utolsó gitárhős, mert ilyen riffek és szólók csak korszakos zsenik agyából szoktak kipattanni. 10/10… nem lehet mit írni még mindig a hatása alatt van az ember.

 

Farkas Viktor

 

Utoljára frissítve: 2016. augusztus 14., vasárnap 16:42

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.