2016. augusztus 21., vasárnap 13:05

Szigeten jártunk #4

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

Kevés jobb vasárnapi programot tudok elképzelni, mint egy Sum41 koncert. Idén pedig ez is megadatott. Nem tudom az olvasóink milyen demográfiai csoportokból tevődnek össze, de biztos vagyok, hogy a ’90-es születésűek, akiket a millennium idején ért el teenager kor azok legalább annyira a szívükhöz kaptak a bejelentés kapcsán, mint pár éve a Blink 182 Szigetes fellépése. Nekem ez a két banda valahogy kéz a kézben jár. Mindkét formáció eszméletlenül fiatalos zenét játszik, amit én csak úgy aposztrofálok, hogy „ilyen Amerikai Pités zene”, de természetesen a szakma erre is teremtett egy műfajt, mégpedig a College rock kategóriáját.

(forrás:Tomi Music Channel)

 

Ami elsőre kicsit érthetetlen volt számomra, hogy a kanadai zenekart, miért –kvázi- matinéidőpontra rakták. Ráadásul az előtte fellépő Halott Pénzt sem gondolnám, hogy műfajilag passzolt volna egy ilyen banda elé. Na de volt itt Quimby is BMTH előtt. Bár az utána következő Tinie Tempah alapján lehet, hogy pont a rock produkció volt a kakukktojás. Lényeg a lényeg én simán estibb időpontra tettem volna őket.

(forrás:Gergely Hanák)

És nem csak én gondoltam így…5 azaz öt! percet késtem a koncertről és már olyan tömeg gyűlt össze, amire ebben az időpontban szerintem csak nagyon ritkán volt példa a mostani Szigeten. Eszméletlen embertömeg vette át a színpadról áramló energiákat, ami igencsak jellemző a zenekar zenéjére. És milyen jó volt együtt ugrálni olyan dalokra mint a Welcome to Hell, With Me, We're All to Blame vagy a tipikusnak mondható riffparádé után a Pieces vagy a We Will Rock You dallamira. 

(forrás: Luca Sandrucci)

Volt valami David Guetta is este aki nyomott ACDC-t!!! Szóval abszolút kiérdemelt egy sort a Rocker.hu hasábjain. Metallica koncert nem volt, de novemberben dupla album. Elég király ez a 2016, nem?! :D

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2016. augusztus 21., vasárnap 13:19

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.