2017. április 26., szerda 16:26

While She Sleeps – You Are We

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(0 szavazat)

Ha azt mondom Sheffield, akkor úgy gondolom az első, ami mindenkinek beugrik az a Bring Me The Horizon. A ma már pop-rock vizeken evező zenekar mellett azonban még egy dudás elfér abban a bizonyos csárdában. A While She Sleeps a 3. albumával elért arra a szintre, amikor mindenképpen érdemes foglalkozni a formációval, bár még mindig az alulértékelt kategóriába kell sorolom őket... egyenlőre.

 

Közösségi finanszírozás

Nagyon XXI. századi megoldással élt a zenekar az új lemez kapcsán. Kiadóváltást követően a PledgeMusic nevű oldalon közö(n)sségi finanszírozással fejezték be a lemez munkálatait. Itt a legnagyobbat adakozó rajongók számára hamarabb voltak elérhetőek a lemez egyes részletei és mivel a lemez a You Are We nevet viseli, még azt is mondhatnánk, hogy ebben a formában ez egy koncepciólemez is lehetne.

 

Bring Me The Metalcore

 

 

Koncepció vagy nem a You Are We dalai jöttek, láttak, győztek. Mindent megtalálhatunk, ami egy mai modern metalcore stílusú lemezben szerethető. Sing along, brutális lehangolt gitárriffek, disszonáns dallamok, kellő mennyiségű sream, őrületes dobtémák, bravúros hangszerelések és Oliver Sykes vendéghörgés. A zenekar jó érzékkel választott dalokat az első pár single kiadására is, így a lemez olyan kiválóságai kaptak klipet, mint a Hurricane vagy a Silence Speaks (atyaég az a drop!). Személyes kedvencem az említettek mellett a pörgős hangulatváltásairól jól megjegyezhető Steal the Sun vagy a teljesen elborult Civil Isolation, ami talán a legelemibb gitározást hozza el a lemezről.

 

 

Összegzés: Polcon a helye…

A Sheffield-i ének-zene oktatás tud valamit az már egészen biztos. A While She Sleeps pedig megérdemli a figyelmet, hiszen az eddigi talán legjobb lemezükkel rukkoltak elő. A műfaj rajongói bizonyára nem egy kellemes tételt fognak találni a You Are We dalai között. Én pedig nagyon gondolkodom egy vinyl rendelésen…

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2017. április 26., szerda 16:39

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.