2017. augusztus 13., vasárnap 19:37

Sziget 2. nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

Hétévégi forgatag

Végre elérkezett a hétvége és az idei Sziget egyik általam legjobban várt koncertje. A Bed Religion-t néhány éve a Budapest Parkban nem tudtam megtekinteni és sajnos az ismerősök/barátok pozitív beszámolói sem segítettek, hogy egyhamar feldolgozzam ezt az élményt. De az este 10-órai kezdésig azért volt még mit megtekinteni…

Halott Pénz

A Halott Pénz nekem az a zenekar, amit sosem tudok eldönteni, hogy szeretem-e őket vagy sem. Járai Márk hangját egyértelműen, de maguk a dalok nem nagyon fogtak meg sosem. Azonban elképesztő sikerük és népszerűségük a nagyszínpad elé csábított. Azt kell mondjam ez a zenekar egyáltalán nem rossz. Igen vannak kicsit bugyuta dalaik, a rímek csak elvétve jelennek meg a rap részekben, de alapvetően egy szerethető produkció, amit kifejezetten imád a közönsége. 

A pop elől menekülve

Az idei Sziget olyan szempontból kicsit balszerencsésnek mondható, hiszen a fesztivál kezdete előtti héten két előadó (Rita Ora, Clean Bandit) is lemondta a fellépést. Egy sugallat azt mondja azonban, hogy az A38 sátorban találok valami érdekeset… és így is lett! A Sziget és úgy általánosságban a fesztiválok varázsához hozzátartozik, hogy olyan előadók koncertjeire is elmegyünk, akikért soha az életben nem adnánk pénzt, de utólag azért számot vetünk, hogy csak hozzátett valami pozitívat a létezésünkhöz. A Lion Babe egy ilyen zenekar. Zeneileg valami nagyon elvont alternatív-pop dolgot képzeljetek el, ami a Karib tenger kalózai filmekben szerepelhetne. A színpadon pálmafák, és egy énekesnő, akik egy az egyben kalóznak volt beöltözve. Kevés lazább produkciót láttam a fesztiválon, mint ők…

Macklemore

Életem első Macklemore koncertjére csak azért mentem el, mert egy kedves barátom imádja és mivel nem tudott elmenni helyette én tekintettem meg a bulit, hogy legalább küldjek neki néhány képet, videót enyhítve (vagy felerősítve) a fájdalmat, hogy nem lehet ott. Idén csak beugrottam a Bad Religion előtt és azt kell mondjam a véleményem továbbra is fenntartom… Macklemore az egyik legszerethetőbb repper a tengeren túlról. A mai napig látszik, hogy nem egy elszállt egyén, aki szeret koncertezni és nagyon imádja a közönségét. Ráadásul nagyon jól kezeli az olyan szituációkat, ha felkerül a színpadra egy guminő.

 

Bad Religion

A Bad Religion koncertjét első alkalommal a Sziget koncertjeit nézve komolyabb elvárásokkal vártam, mint bármelyik más előadást. És szerencsére a hétvége végre meghozta azt a koncertet, amit vártam a fesztiváltól. Annyi különbséggel persze, hogy napi 2-3 ilyen buli helyett most volt az első 10/10-es koncert. A hangosítás sajnos tipik A38 sátor, de azért bőven az élvezhetőség határán belül maradva. És nem lehet rosszat írni… a Bad Religion egy 25 dalt felvonultató setlisttel érkezett hozzánk és a legstabilabb koncertet adták. Minden sláger helyett kapott a repertoárban szóval senkinek nem lehetett hiányérzete TÉNYLEG! minden jobb dalukat megkaptuk és az estét egy Téglási Zoli beugró színesítette a We're Only Gonna Die alatt. A kor pedig egyáltalán nem látszik a zenekaron. 20 éveseket megszégyenítő lendülettel csaptak bele az energiabombaként ható punk dalokba.

 

Farkas Viktor 

Tovább a kategóriában: « Sziget 1. nap Sziget 4. nap »

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.