2017. augusztus 15., kedd 19:03

Sziget 3. nap

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(2 szavazat)

A fesztivál 3. napja kifejezetten ígéretesnek néz ki, hiszen a fellépők között végre nem egy slágeres előadók szerepelnek, hanem egy sokadszorra visszatérő banda és egy új berobbanó színesíti a felhozatalt valamint nagy örömünkre a rock színtér is képviselteti magát. Lássuk…

Hurts

A Hurts egy számomra nagyon érdekes formáció. Adott egy zenei stílus, ami a 80’-as években virágzott majd egy olyan időszakban, amikor látszólag senki sem játszott ilyen típusú zenét (a nagy öregeket leszámítva persze) berobban két srác a köztudatba Happiness című első albumukkal és megújítják a szintipop műfajt, mégpedig úgy hogy egy generációval fiatalabbak, mint akik megálmodták. Magyarországra már szinte hazajárnak a Szigetes koncertjük idén már a 2. hazai fellépésük volt és azt kell mondjam nem lehet rájuk unni. Vérprofi produkcióról beszélünk ugyanis. Tökéletes színpadképép (ketrecbe zárt zenészek), amihez hozzájön a frontemberek kicsit megtervezett, de a dalokhoz illő néha drámai mozdulatai. Sajnos talán ez az egyetlen negatívum, amivel a Hurts-öt illetni lehet, hogy egy kicsit kimért zenekar, akiknek szerintem egy kis spontaneitás jól állna a színpadon. Mindezek mellett el kell mondani, hogy a közönség kívülről fújta a dalsorrendet és nagyon sok elkapott beszélgetésből hallom, hogy a Strandos koncerttől egy kicsit jobbnak ítélik a rajongók a Szigetes bulit.

The Chainsmokers

Az idei felhozatal egyik legnagyobb neve a már jó pár éve alkotó azonban csak 2016-2017-ben slágergyárossá váló The Chainsmokers. Érdekes, hogy az általuk hozott DJ set (ne legyünk naivak az a kevés ének még nem teszi koncertélménnyé a műsort) egyáltalán nem hasonul a legutóbbi albumuk vagy dalaik hangulatához. Ehelyett ugyanolyan Ableton hangszínek és popzenébe oltott dusteppes droppok és veretés jellemezte a műsort, mintha Calvin Harris vagy Martin Garrix fellépésére látogattunk volna el. A közönségen is látszik, hogy a fiatalabb egy-egy dalt hallgató korcsoport képviseltette magát jobban, hiszen több klipet nem kapó tételnél csak a beszélgetés ment. Hiába végig kell tudni hallgatni egy 50 perces albumot srácok! Viszont rengeteg dologgal próbálták fenntartani a közönség érdeklődését. Volt Oroszlánkirály, Papa Roach (nem kamu!) de The Killers nóta is a set-ben.

The Pretty Reckless 

A The Pretty Reckless számomra mindig az a zenekar volt, aminél nem tudtam elhinni, hogy lehet ennyire jól működő gépezet. Adott egy színésznő, aki egy tinisorozatban lett híres és ledobva magáról a cuki szőke celeb csaj képet beáll egy 80’-as évek hangulatú hard-rock bandába énekelni és egyszerűen működik és olyan jó mintha a rockzene hőskorában élnénk. Bár hozzá kell tenni az igazsághoz, hogy a banda első albuma ütött kifejezetten nagyot majd minden további korong egyre kisebb elismerést kapott a szakmától és a rajongóktól egyaránt. Szigetes koncertjükön azonban nem hibáztak. A dalok remekül szóltak és a setlist is tartalmazott, minden kihagyhatatlan tételt, amiért megszerettük ezt a „tipik” rock bandát. Taylor Momsen pedig bebizonyította számunkra, hogy már nem egy cuki kislány, aki meg akarja hódítani Hollywoodot, hanem egy komoly rock énekesnő.

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2017. augusztus 15., kedd 19:39
Tovább a kategóriában: « Sziget 4. nap Sziget 5. nap »

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.