Nyomtatás
2018. február 09., péntek 16:39

Mike Shinoda – Post Traumatic EP

Írta: Farkas Viktor
Értékelés:
(0 szavazat)

3 dal a világ

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de még most is nehéz feleszmélni abból a sokkból, amit az elmúlt pár évben lezajló folyamatos halálozások okoztak. A művészvilág valamennyi ágában megannyi remek művész eltávozott és sajnos a zenei színpadok legendái is fogyatkoznak. A legszörnyűbb az egészben, hogy az elmúlt időszakban két remek zenész is önkezével vetett véget életének. A sors különös fintora, hogy Chris Cornell és Chester Bennington még barátok is voltak. De tudjátok mit szoktak mondani… a halál azoknak nehéz, akiket hátra hagynak. Esetünkben a megszámolhatatlan számú rajongón kívül a zenésztársak számára is fel kell dolgozni az új helyzetet, hiszen egy közeli barát elvesztésén túl az eddigi karrierjük, eddigi életük kerül létbizonytalanságba ez által. Persze előfordulhat, hogy a trauma  valakiből mást, hoz ki mint az átlag emberből…

 

Depreppszió

Mike Shinoda az év elején jelentette meg mindössze 3 számos EP-jét, aminek árulkodó már a neve is. A Post Traumatic EP az év eleji uborkaszezon érdekes színfoltja. Tulajdonképpen egy nem várt dalcsokor, amit a Linkin Park zeneszerzője barátja sírkövére írt. A dalok hangszerelésben emlékeztetnek a One More Light dallamaira. Viszont míg az előző album alapvetően vidámabb hangvételt kapott addig itt a repper/dalszerző megható és egyben meglepő őszinteséggel tárja elénk érzéseit. A személyességhez pedig a dalok képi megjelenítése is hozzájárul. A dalok ugyanis a legminimálisabb klippel kerültek fel a Youtube-ra. Ezekben Mike a stúdióban vagy az otthonában a telefonja (?) kamerájába énekli, reppeli az érzéseit.

 

 

Összegzés: Kíméletlen őszinteség

A Post Traumatic EP olyat hoz nekünk, ami csak kevés dal, lemez sajátja. Kíméletlen őszinteséget. Ezzel az elmúlt évek legszemélyesebb kislemeze lett. Remek dalok, a maguk stílusában. Mike Shinodában érezhetően van még zene és ismét bebizonyította, hogy kiváló zenész és szövegíró. A szövegek megindítóak a zenében pedig ott a Linkin Park vibe. De lehet innen folytatni…?

 

Farkas Viktor

Utoljára frissítve: 2018. február 09., péntek 16:48