2008. május 13., kedd 18:49

BABYSHAMBLES és BOB MARLEY fia a Szigeten

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idei Sziget Fesztivál elképesztő programmal várja a bulizni vágyókat. Az eddig bejelentett Sex Pistols, Iron Maiden, Serij Tankian és R.E.M nevű szenzációk mellé beállt a sorba  bátran mondhatjuk  az évtized legnagyobb hatású interkontinentális "popszupersztárja" is. Pete Doherty főfoglalkozású zenész- botrányhős, visszatérő börtönlakó, igazi rosszfiú. És Down in Albion című debutáló albuma után immár nagylemezzel érkezik hazánkba.

 

Szintén a Nagyszínpadon láthatjuk napjaink nagysikerű vagány énekesnőjét, Alanis Morissette-t. A félig magyar származású, egyébként kanadaiamerikai hölgy az elmúlt tíz évben erősen magára fordította a zeneipar és a közönség figyelmét slágerlistát ostromló dalaival.

 

És még mindig Nagyszínpad: a bassrockelectronika képviseletében az egész világot bejáró Pendulum Live, deszkáspunkéktól a svéd Millencolin, és hogy a lista eléggé nemzetközi legyen, a holland reggae sztár, Ziggi is itt teszi tiszteletét.

 

Világzenéből sem adjuk alább, hiszen idén többek között a reggae-ikon, Bob Marley fiát látjuk vendégül. KyMani Marley 1976-ban született Jamaicában. Sportoló édesanyja hatására előbb ő is a sportnak élt, majd ugyancsak édesanyja ösztönzésére elkezdett zenélni. Folytatva édesapja hagyományait, a roots reggae és a reggae dancehall küldötteként érkezik idén nyáron Magyarországra.

 

Végül, de nem utolsó sorban az elektronikus tánczene rajongói sem érezhetik magukat kitaszítottan az év legnagyobb bulijából, hiszen hozzájuk sem kisebb neveket várnak idén, mint például a 2007-es debütáló lemezével minden díjat besöprő Justice, vagy Carl Cox, és a holland szupesrsztár: Ferry Corsten. Mindez a Party Arénában.

 

A bérletárak 25 000 Ft-tól 37 000 Ft-ig kóstálnak, az egy napra szóló beugró, hivatalos nevén "napijegy" ára 8000 Ft lesz (az Iron Maiden koncertre is), a mínusz egyedik nap 6 órás monstre-koncertjére, a Magyar Dal Ünnepére pedig csupán jelképes összeget, 2500 Ft-ot kell majd fizetni.

 

 

 

-Rocket Queen-

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.