2008. január 07., hétfő 23:36

V. Stagediving Fesztivál @ a38

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Valamennyire mindig a Watch My Dying köré épült a buli, úgyhogy most sem hiányozhatnak a palettáról. Az esztergomi extrém metal banda az utóbbi pár évben az ország legnépszerűbb underground metal bandájává nőtte ki magát. A két nagylemezt és több EP-t birtokló banda népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a határon túl is komoly az érdeklődés a csapat iránt, a többségében magyar nyelvű szövegek ellenére is.

A Cadaveres a WMD mellett a másik veterán „színpadmászó” banda. A Cadaveres De Tortugas örökségét is ápoló és továbbvivő banda a 2005-ös indulás óta 122 koncertet adott Európa hét országában. Az időközben Németországban is kiadott debüt, a Soul Of A New Breed újabb lendületet adott a zenekarnak. A decemberben egy remix/koncert EP-val jelentkező csapat tökéletes lenyomata a perkával dúsított tribal-metal-core-nak.

Az Insane szintén régi motorosnak számít. Három albumon túl lévő banda tavaly átesett egy énekescserén, de a lendület nem hagyott alább. Ők az a magyar zenekar, akik szinte folyamatosan úton vannak. Gyakorlatilag a kontinens bármely pontján felbukkanhatnak, bármikor: Oroszországtól Hollandiáig. A modern metalban utazó csapat idén fogja kihozni új anyagát, úgyhogy hosszabb ideig a stúdióra, és nem a koncertekre fognak koncentrálni.

A Nervekiller a honi death/grind vonal egyik új befutója lehet. Az ugyan még csak egy demón túl lévő miskolci agresszor csapatot máris úgy emlegetik, mint akiknek a lemezétől majd még Milán Péter (Hammerworld szélsőséges zenékért felelős újságírója) is elsírja magát örömében.

Az extrém metalban erős, szekszárdi Chaos Of Disorder az első Stagedivingon már játszott. Azóta sokat fejlődött a négyes, nemrég egy kiváló demóval jelentkeztek.

A német Silent Decay immár másodszorra jár Budapesten. Az első bevetésük még a Pro-Pain 2005-ös turnéján volt, ahol szintén az A38-on vendégeskedtek. Zenéjük teljesen beleillik az este programjába, ugyanis dalaikban fellelhetőek a régi thrash hatások, ugyanakkor a modernebb hardcore/metalcore témák sem állnak távol tőlük.

A Watch My Dying és a Cadaveres koncertjét rögzíteni fogja egy stáb későbbi DVD-kiadás céljából. Úgyhogy aki  látni akarja magát valamelyik ereklyén, annak eljött az ideje. A két zenekar koncertjét extra fényshow és ledfal fogja erősíteni.

Fellépő zenekarok:

 

  • Chaos Of Disorder
  • Nervekiller
  • Insane
  • Cadaveres
  • Watch My Dying
  • Silent Decay (DE)

 

 

Jegyár: : 1500/1900 Ft

 

 

Infó:

www.powerground.hu

www.watchmydying.com

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.