2008. június 17., kedd 10:02

Esztergom, június 19–21. Kiemelt

Írta: Down
Értékelés:
(0 szavazat)

„Jubilium!” – mondta a Szamba című filmben a jól fésült színházigazgató, és tényleg átérezzük a szavak súlyát és jelentőségét. Ebben az esztendőben fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az esztergomi–párkányi régió legnagyobb szabadtéri nyárszaki könnyűzenés rendezvénye.

 

Elsősorban a közönség érdeklődésének köszönhető, hogy a fesztivál a korai kamaszkorába léphetett, s mintegy bőkezűen szórja a jó hangulatot és a jobbnál jobb zenéket. A nagy kedvencek (Auróra, Depresszió, Kispál és a Borz) és a közkedvelt „helyi erők” (Graveyard at Maximum, Szépülő Városközpont, Tűzkerék, Watch My Dying) mellett idén visszacsábították a Bëlgát, a Neót, az Ossiant és a Hooliganst, és újdonságként vendég lesz a Moby Dick, valamint a Magna Cum Laude zenekar. Június 19–21. között a jól ismert terepen (az esztergomi sportcsarnok szabadterén) újra a „fesztergomozóké” lesz a pálya. S mindehhez társulnak a jól bevált kísérőrendezvények (civil falu, véradás, fesztivál-mozi stb.). Igazán minden adott ahhoz, hogy a Fesztergom hozza a „szokott” formáját, egy tartalmas kikapcsolódást adva arra sarkallja az ifjúságot (és a felnőtteket), hogy a nyár mindenütt vidám, de a legvidámabb Esztergomban (További információk: www.fesztergom.hu.).


Ízelítő a fellépőkből: Auróra, Bëlga, Depresszió, Hooligans, Kispál és a Borz, Neo, Magna Cum Laude, Moby Dick, Ossian és a Hooligans. Továbbá: karaoke-partyk, házibuli sátor.


Kiemelt kísérőrendezvények:

a) Véradás belépőkért: határ menti véradást tartunk június 19-én, csütörtökön.

b) Kábítószer-megelőző és egyéb tanácsadó programok: Szent Jakab Alapítvány Szenvedélybeteg-segítő Központ – Fény Központ; Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esztergomi Szervezete, Esztergomi Környezetkultúra Egyesület stb.

c) Fesztivál-mozi: Fesztergom-karszalaggal ingyenes filmek a Bajor Ágost Kultúrmozgóban.

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.