Január 11-én, a késő esti órákban osztották ki a 2016-os évadot értékelő, a nemzetközi fesztiválszakma legnívósabb díjának számító European Festival Awardot. A Sziget Szervezőiroda ismét több kategóriában, a legjobbak közt várta a végeredményt. A szerda esti gálán, a hollandiai Gröningenben ismét hatalmas magyar siker született: a Sziget lett a “Fellépők Kedvenc Fesztiválja”. Ezzel – a korábbi elismerésekkel együtt – a Sziget már minden kategóriát megnyert, amit csak lehetett.

Kategória: Hír
2016. december 19., hétfő 15:53

Metallica - Hardwired… to Self-Destruct

Metallica albumot várni, majd elégedetlenül fogadni a rajongók egy rétegénél azt kell mondjam, már-már élethivatásszerűen jelentkezik. Megvizsgálva ezt a réteget, láthatjuk, hogy általában a régi vonalas rajongók úri huncutsága ez. Persze igen az első pár album és az alap felállás a legjobb igen, de be kell látni azt is, hogy a Metallica története során jó pár változást/szerencsétlenséget/hatást élt át és ez természetesen, hol máshol jelenhetne meg mint a dalaikban.

Kategória: Kritika

A Bring Me The Horizon talán a rock/metal színtér egyik legkísérletezőbb kedvű zenekara. Minden albumukkal újabb zenei területeket hódítanak meg. Ezzel egyre több rajongót gyűjtve maguk mellé, a kezdeti keményvonalas rajongókat pedig egyre inkább depresszió közeli állapotba juttatva. 

Kategória: Lemez
2016. november 15., kedd 17:24

Green Day – Revolution Radio

 

Adott egy zenekar. Tök jó zenéjük volt. Velük nőttünk fel, átsegítettek a teenager koron és ezután történt valami. Valahogy nem szóltak már olyan jól… kijött pár lemezük, amiből hiányzott az a fiatalos lendület, ami miatt megszerettük őket. Ismerős?

Kategória: Kritika
2016. november 15., kedd 17:16

Nomad – Márványmenyasszony

A Nomad története egy olyan siker, amire egy ideje várnak a magyar rockzene szerelmesei. Technikás rockzene, irodalmat súroló szövegek és valami nem hivalkodó magyarság, ami megfűszerezi az egészet. Nagy szerepe van ebben Juhász Marcinak, akit a Csillag Születik című tehetségkutatóban már láthattunk. 

Kategória: Kritika

2016. november 4-én jelenik meg a Depresszió 15 éves jubileumi koncertfilmje „XV” címmel az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A rajongóbarát áron piacra kerülő, teltházas születésnapi bulit megörökítő koncertanyag DVD-n és Blu-ray változatban is elérhető majd. Kedvcsinálóként az utóbbi hetekben már három dalt – „Védem az igazam”, „Kezdjük el!”, „Még1X” – is bemutatott erről hazánk egyik legnépszerűbb metal formációja.

Kategória: Koncert ajánló

Sajnos ez elmúlt 2-3 év koncert és fesztiválélményei arra késztettek, hogy pár gondolatot összeszedjek, ami a koncerten való viselkedést próbálná bemutatni. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a fiatalabb generáció számára sokat változott, a koncertre járás jelentősége és sokkal másabb viselkedéskultúra is. 5 pontban összeszedtem a nekem leginkább szemet szúró problémát…

Kategória: Hír
2016. szeptember 16., péntek 14:12

Kettészakadt az Intim Torta Illegál

Na, de ki viszi tovább a nevet?

Kategória: Hír

Gylve Fenris Nagell, ismertebb nevén Fenriz, a black metálosok egyik pápája akarata ellenére képviselő lett az oslói kerületben, ahol lakik.

Kategória: Hír

Én és mindenki szerintem nem tudja máshogy kezdeni a RHCP-vel kapcsolatos élménybeszámolóját, minthogy egy jó ideje vártunk már, hogy erre vesse őket a jósorsuk. Van, aki 20 éve vár rájuk. Én aki akkor még csak 5-6 éves voltam. Tizenéves koromban szerettem meg őket a Frusciante era alatt szóval én csak 10 év várakozást tudok felmutatni.

Kategória: Kritika
1. oldal / 4