2017. november 23., csütörtök 17:04

5 ok, amiért nem fogok soha előfizetni Spotify-ra…

A különböző zenét stream-elő oldalak, illetve online zeneáruházak alapvetően már nem albumokban gondolkodnak, hanem dalokban. Természetesen érzem én az új szelek fuvallatát és a Z generáció a saját kedvenceinél hiába is keresne albumra, hiszen ilyet már nem találna, de azért a régi klasszikus előadók esetében még kijelenthetjük, hogy egy 10-12 dalt felvonultató lemez egységként értelmezhető művészi érték. 

Kategória: Kritika
2017. június 16., péntek 12:39

Linkin Park – One More Light (2017)

A hetes számról nekem, mindig az jut eszembe, hogy egy kapcsolatban azt tartják vízválasztónak a párok. „Ha a 7. évet kibírjuk, akkor már nincs gond…” – Szokta mondogatni egy barátom. Ha a Linkin Park-kal való kapcsolatomat kell néznem, akkor már az a bizonyos 7-es kétszer is letelt, mióta gimnáziumban „közepes erősségűen lázadó tiniként” meghallottam a Hybrid Theory elemi erőségű dalait. Kereken 17 évvel vagyunk ez után az élmény után és megérkezett a LP 7. stúdió albuma, amit nem az elsők között hallgattam meg és a csak a netes kritikák negatív hangjait már meghallva tudtam nekiesni a One More Light dalainak.

Kategória: Lemez
2017. április 26., szerda 16:26

While She Sleeps – You Are We

Ha azt mondom Sheffield, akkor úgy gondolom az első, ami mindenkinek beugrik az a Bring Me The Horizon. A ma már pop-rock vizeken evező zenekar mellett azonban még egy dudás elfér abban a bizonyos csárdában. A While She Sleeps a 3. albumával elért arra a szintre, amikor mindenképpen érdemes foglalkozni a formációval, bár még mindig az alulértékelt kategóriába kell sorolom őket... egyenlőre.

Kategória: Lemez
2016. december 19., hétfő 15:53

Metallica - Hardwired… to Self-Destruct

Metallica albumot várni, majd elégedetlenül fogadni a rajongók egy rétegénél azt kell mondjam, már-már élethivatásszerűen jelentkezik. Megvizsgálva ezt a réteget, láthatjuk, hogy általában a régi vonalas rajongók úri huncutsága ez. Persze igen az első pár album és az alap felállás a legjobb igen, de be kell látni azt is, hogy a Metallica története során jó pár változást/szerencsétlenséget/hatást élt át és ez természetesen, hol máshol jelenhetne meg mint a dalaikban.

Kategória: Kritika

A Bring Me The Horizon talán a rock/metal színtér egyik legkísérletezőbb kedvű zenekara. Minden albumukkal újabb zenei területeket hódítanak meg. Ezzel egyre több rajongót gyűjtve maguk mellé, a kezdeti keményvonalas rajongókat pedig egyre inkább depresszió közeli állapotba juttatva. 

Kategória: Lemez
2016. november 15., kedd 17:24

Green Day – Revolution Radio

 

Adott egy zenekar. Tök jó zenéjük volt. Velük nőttünk fel, átsegítettek a teenager koron és ezután történt valami. Valahogy nem szóltak már olyan jól… kijött pár lemezük, amiből hiányzott az a fiatalos lendület, ami miatt megszerettük őket. Ismerős?

Kategória: Kritika
2016. november 15., kedd 17:16

Nomad – Márványmenyasszony

A Nomad története egy olyan siker, amire egy ideje várnak a magyar rockzene szerelmesei. Technikás rockzene, irodalmat súroló szövegek és valami nem hivalkodó magyarság, ami megfűszerezi az egészet. Nagy szerepe van ebben Juhász Marcinak, akit a Csillag Születik című tehetségkutatóban már láthattunk. 

Kategória: Kritika
2016. június 21., kedd 08:44

Red Hot Chili Peppers – The Getaway

A RHCP munkásságát nehéz lenne megkerülni. A ’83-óta alkotó csapat már 3 évtizede ontja magából a slágereket, közvetíti az utánozhatatlan Kalifornia életérzést illetve a minőségi zene szimbólumává váltak. Itt nincs 20 producer, 10 zeneszerző. Még a digitális korba lépve is analógnak, megismételhetetlennek hat a banda zenéje. És bár a zenekar nem az első tagváltáson esett át -az előző albumon érezhető Flea zenei vezetése- kíváncsian várjuk Josh „Klingonhoffermisi” hoz-e nekünk egy új Californicationt vagy Under The Bridge-et esetleg egy Snow sikerű dalt.

Kategória: Lemez
2016. május 31., kedd 18:26

Andy Black – The Shadow Side

Andrew Dennis Biersack, Andy Six, Andy Biersack és most Andy Black. Hívjuk bárhogyan nagyrészünk számára azonnal beugrik a Black Veil Brides 50 kilót maximum vasággyal kitevő Andy-je, aki mára már egyedüli alapító tagként tevékenykedik a BVB-ban. Feltehetjük a kérdést persze, hogy van-e ennek így értelme?

Kategória: Kritika
2016. május 29., vasárnap 22:46

Wisdom – Rise Of The Wise

A 2016-ös esztendő egyik – szerintünk -legjobban várt korongja egyértelműen a Wisdom negyedik albuma. A magyar sikersztorinak számító power-metal zenekar története szerintem sokak számára már ismert. Egy remek koncepció, a stílust remekül felhasználó zenészek és persze egy kis szerencse meghozta a sikert a nemzetközi ligában is igényeset alkotó Wisdomnak. Három a magyar igazság egy pedig a ráadás ez tudjuk, ugye?! Nézzük a Wisdom ráadását…

Kategória: Kritika
1. oldal / 2